Mergi la conţinutul principal

10 lucruri pe care fiecare nou proprietar de Mac ar trebui să le știe

Deci, în cele din urmă v-ați hotărât și ați intrat în ecosistemul Apple ca nou proprietar de Mac. Bun venit in familie! Nouă, utilizatorilor de Mac, ne place să ne împărtășim cunoștințele, așa că iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le cunoașteți despre utilizarea noului dvs. Mac, indiferent dacă folosiți un Macbook Air 13 sau un Macbook Pro 16.

1. Configurați un plan de rezervă pentru Mac

Indiferent cât de mult stocați în iCloud, ar trebui să faceți întotdeauna un backup pentru Mac. Time Machine este cea mai ușoară metodă, dar alte metode ar putea funcționa mai bine. Alegerea este a dvs.

2. Conectați-vă la iCloud

Unul dintre cele mai bune motive pentru a trece la Mac este ecosistemul Apple, care este alimentat în mare parte de sincronizarea iCloud. Puteți accesa fotografii, documente, filme, muzică și multe altele, toate cu contul dvs. iCloud. Asigurați-vă că sunteți conectat la iCloud folosind același ID Apple pentru a vă sincroniza datele iOS, tvOS și watchOS.

3. Conectați-vă la aplicațiile Muzică, Podcast-uri și TV

Mac-ul nu mai are un program iTunes unic. În schimb, toate muzica, filmele și emisiunile TV și podcast-urile au fost împărțite în trei aplicații dedicate. Promitem că experiența utilizatorului este mult, mult mai bună.

4. Configurați e-mailul și calendarul

Deși există multe aplicații fantastice de e-mail și calendar pentru Mac, ar trebui să configurați totuși aplicațiile de Mail și Calendar încorporate pe Mac. Motivul este că unele aplicații terțe le folosesc ca punct de pornire pentru sincronizarea datelor și parțial pentru că nu știți niciodată când aplicația dvs. preferată de la terți va înceta să funcționeze. Aplicațiile de email și calendar încorporate vor fi cel mai probabil întotdeauna acceptate de Apple în viitorul apropiat.

5. Configurați stocarea optimizată

Apple a dezvoltat o modalitate excelentă de a păstra hard disk-ul Mac-ului din a se umple prea mult. Folosind mai multe opțiuni de sincronizare iCloud, precum și un regim sănătos de curățare a dezordinilor, vă puteți păstra hard disk-ul liber pentru descărcări mai importante.

6. Configurați descărcările automate

Apple actualizează în mod regulat macOS cu funcții noi și minunate. Unor dezvoltatori de aplicații Mac le place, de asemenea, să mențină lucrurile la zi cu actualizări regulate. Vă puteți asigura că nu ratați nimic prin configurarea descărcărilor automate, care rulează în fundal.

7. Conectați imprimanta

Perifericele, cum ar fi tastatura, trackpad-ul și mouse-ul, sunt toate importante pentru a profita la maximum de Mac-ul dvs., dar ar trebui să vă gândiți și la configurarea unei imprimante. Chiar dacă nu aveți nevoie de ea acum, probabil că veți avea nevoie de una la un moment dat și nu doriți să vă grăbiți în ultimul moment.

8. Descărcați aplicații și jocuri

Oricât de multe programe vă oferă Apple pentru a vă ajuta să începeți să lucrați pe Macbook Air, există încă o mulțime de alte aplicații de care veți avea nevoie pentru productivitate, divertisment și multe altele. Aici intervine Mac App Store. Puteți găsi aproape fiecare tip de aplicație în Mac App Store. După ce descărcați o aplicație, aceasta este disponibilă pentru descărcare pe toate celelalte Mac-uri sincronizate cu ID-ul dvs. Apple, atâta timp cât aplicația se află în Mac App Store.

9. Descoperiți Spotlight

Spotlight este programul dvs. de bază pentru a găsi practic tot ce aveți nevoie pe Mac sau pe Web. Puteți căuta indicații de orientare folosind Hărți, puteți deschide o fereastră Terminal, puteți găsi utilitare pe care nu știați că le aveți și multe altele. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe pictograma de căutare din colțul din dreapta sus al ecranului Mac-ului și să tastați un cuvânt sau o expresie. Spotlight va căuta în toate fișierele, folderele, e-mailurile și documentele dvs. pentru a găsi conținutul potrivit. Dacă acest lucru nu este suficient, Spotlight va căuta, de asemenea, în întregul sistem computerizat și chiar va căuta lucruri pe web.

10. Migrați fișierele

Doar pentru că v-ați mutat de la Windows la Mac nu înseamnă că nu puteți lua documentele importante cu dvs. Puteți muta date de pe vechiul computer pe noul dvs. Mac folosind Migration Assistant.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro