Mergi la conţinutul principal

„Marș pentru viață” în Ziua Bunei Vestiri, pe Calea Călărașilor

* sute de elevi, studenți și credincioși s-au adunat la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, pentru a se ruga, după care au pornit în procesiune pe Calea Călărașilor, către Catedrala „Nașterea Domnului” * ajuns la cea de-a XIII-a ediție, marșul s-a dorit a fi o pledoarie pentru susținerea familiei creștine

 

 

 

Sâmbătă, 25 martie 2023 - sărbătoarea Bunei Vestiri a Maicii Domnului, hramul Bisericii Grecești din Centrul Istoric al Brăilei și Ziua Națională a Greciei - în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc „Marșul pentru viață”, la care au participat sute de copii și adolescenți.

Cea de-a XIII-a ediție a manifestării, așezată sub genericul „Viitorul este pro-viață”, s-a dorit un apel pentru susținerea familiei creștine, atât de provocată în contextul secularizant actual și o pledoarie a societății civile de la Dunărea de Jos, de conștietizare a celui mai frumos și prețios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului - viața. Și în acest an, evenimentul a fost organizat de Asociația „Studenți pentru viață” și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian”, ne-a declarat pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

La Brăila, cel de-al doilea mare oraș al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, sute de elevi, studenți și credinciuoși s-au adunat, la ora 16.00, la Biserica „Sf. Cuv. Parascheva”, de pe Strada Mihai Bravu, pentru a se ruga, după care au pornit în procesiune pe Calea Călărașilor, către Catedrala „Nașterea Domnului”. La Catedrală, participanții la „Marșul pentru viață”, împreună cu mai mulți preoți din municipiu, în frunte cu părintele protopop Ștefan Constandache, de la Biserica „Sf. Prooroc Ilie”, au rostit rugăciuni și au înălțat cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate cele dăruite nouă și, în special, pentru darul minunat al vieții.

Preotul protoiereu le-a transmis participanților la marș mesajul de binecuvântare al Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiescop Casian, iar câțiva dintre medicii și preoții prezenți la manifestare au transmis, la rândul lor, mesaje pro-viață.

La aceeași oră, în Galați și în alte localități ale Eparhiei Dunării de Jos s-au desfășurat procesiuni similare. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat în mijlocul sutelor de participanți la „Marșul pentru viață” de la Galați.

Prin manifestarea de sâmbătă, 25 martie, s-a urmărit atragerea atenției pentru prețuirea, așa cum se cuvine, a darului mare al vieții și pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii. Manifestări similare s-au desfășurat în municipiul Galați, în Tecuci și în alte localități din Eparhia Dunării de Jos”, a precizat pr. Rareș Bucur.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro