Mergi la conţinutul principal

„Manipulare prin mass-media”, conferință la Centrul de Creație Brăila

• evenimentul are loc joi, 15 martie, ora 12.00, în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

 

Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Consiliul Național al Audiovizualului, organizează vineri, 15 martie 2024, începând cu ora 12.00, Conferința „Manipulare prin mass-media”, „cu scopul de a aduce în lumină o pagină de actualitate nu îndeajuns de cunoscută și cercetată”. Evenimentul va avea loc în Sala ProArte a Centrului de Creație Brăila, din Piața Traian nr. 2.

„Prin intermediul mass-mediei, fie că vorbim despre posturile de televiziune, Internet sau de un ziar anume, mesajele ajung la auditor şi încearcă să îl convingă de veridicitatea conținutului transmis şi să îl transforme în susţinător al unui anumit punct de vedere. Manipularea este una dintre principalele forme de abatere de la informarea obiectivă, prin care se urmăreşte determinarea spre un mod de gândire sau chiar de acționare compatibile cu interesele iniţiatorului”, precizează organizatorii evenimentului.

În cadrul acestui eveniment, invitații vor face o prezentare a „efectelor negative ale manipulării prin intermediul mass-media”, vor vorbi despre modul în care putem face sesizări, dar și despre proiecte comune și planuri de viitor.

La acest eveniment, sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai societăţii civile și persoane de toate vârstele din Brăila, care, pot fi victimele „manipulării prin mass-media”.

Participarea la evenimentul „Manipulare prin mass-media” este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro