Mergi la conţinutul principal
Certuri între vecini pe locurile din fața blocurilor

”Tupeiștii” parcărilor

* un locatar al unui bloc din cartierul Viziru reclamă faptul că în fața aleii de acces este parcată frecvent o dubiță condusă de un cetățean domiciliat în alt bloc * ”Blochează intrarea, iar dacă îi atragi atenția răspunde că poate parca și în scară dacă vrea. Omul este tupeist!”, spune locatarul, care se plânge că nici Poliția Națională și nici Poliția Locală nu fac nimic în această privință * de la Poliția Locală ni s-a spus că în zonă nu există niciun marcaj sau indicator care să interzică parcarea * pentru a nu mai fi obturată calea de acces în bloc, s-ar putea hașura locul respectiv * doar SUPAGL  poate face un astfel de marcaj, însă conducerea instituției ne-a declarat că nu are cum să pună în practică o astfel de inițiativă fără un aviz prealabil de la Poliția Rutieră

 

Chiar dacă în ultimii ani s-au amenajat multe parcări noi între blocuri, iar cele deja existente au fost reabilitate, încă există un deficit de locuri de parcare în toate cartierele din municipiu. Cum cele cu plată au fost deja închiriate, competiția este acerbă printre locatari pentru locurile unde încă își pot lăsa mașinile ”la liber”. Cele situate pe carosabil, în dreptul scărilor de bloc, sunt cele mai vânate. Iar când locatarii altor blocuri parchează în zona scărilor locuite de alții apar inerentele discuții. Și dacă mai este vorba și despre mașini mai mari - dubițe sau microbuze - lăsate chiar în fața unor alei de acces, discuțiile se pot transforma în adevărate dispute verbale, cu potențial de conflict fizic. O astfel de situație ne-a fost semnalată de un locatar al blocului F2, de pe Aleea Lebedei, cartierul Viziru 3. Brăileanul Virgil V. reclamă faptul că, la sfârșitul săptămânii trecute, un locatar din alt bloc, E1, și-a lăsat dubița de marfă chiar în fața aleii de acces în blocul F2. ”I-am atras atenția că a blocat intrarea în bloc și că nu este normal. Nu este pentru prima dată. A afirmat că nu este interzis și că el poate parca și în scară dacă vrea. Dacă era locatar la noi în bloc nu ar fi fost problemă, în caz de necesitate putea fi anunțat. Dar omul este tupeist! Zilnic parchează și obturează intrările și căile de acces. De ce oare Poliția Națională și Locală nu fac acțiuni pe linia asta cu parcări ilegale? În zona noastră, nici nu poți merge pe trotuar din cauza mașinilor de firmă parcate aiurea...”, reclamă Virgil V., prin intermediul unei sesizări adresate redacției noastre.

Sâmbătă, 27 august, o reclamație referitoare la dubița parcată în fața intrării în blocul F2 a fost făcută și la dispeceratul Poliției Locale. Un echipaj a fost la fața locului, însă nu le-a dat dreptate reclamanților, precizând că în locul respectiv se poate parca la liber, deoarece nu există niciun semn de circulație care să interzică acest lucru. De asemenea, mașina în cauză nu se încadrează în categoria autovehiculelor de mare tonaj pentru care să existe interdicția de parcare în interiorul municipiului, cu obligația închirierii unui loc într-o autobază specializată

”În urma sesizării telefonice primite la dispeceratul Poliției Locale, un echipaj din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice s-a deplasat la fața locului. Polițiștii locali au constatat că sesizarea nu se confirmă, în zona respectivă neexistând niciun marcaj de interdicție sau vreun indicator cu «Oprirea interzisă». Administratorul Asociației de Proprietari în cauză a fost îndrumat către SUPAGL Brăila, unde poate solicita marcarea zonei respective cu marcaj de interdicție”, ne-a transmis Biroul de Presă al Poliției Locale Brăila.

 

Răspunsul SUPAGL

Cotidianul nostru a solicitat un punct de vedere pe această speță și din partea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila. După ce s-a interesat despre ce este vorba, inclusiv printr-o deplasare în teren, directorul Dumitru Munteanu ne-a transmis că spațiul din dreptul aleeii de acces în blocul F2 nu poate fi hașurat fără un aviz din partea Poliției Rutiere, deoarece este situat direct pe strada circulată, deci pe un drum public. Totodată, nici indicatoarele rutiere cu ”Oprirea interzisă” nu pot fi amplasate fără acceptul polițiștilor de la Rutieră. ”Dacă există o solicitare în acest sens de la asociația de proprietari, noi vom urma procedura, cu consultarea Poliției Rutiere, iar dacă primim acceptul putem hașura porțiunea de carosabil din dreptul aleii de acces în blocul respectiv, astfel încât să nu se mai poată parca acolo”, ne-a declarat directorul Munteanu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro