Mergi la conţinutul principal

UPDATE 19.40: Sunt peste 700 de brăileni în stradă. Vin spre sediul PSD. ”Sătul de hoție. Altă întrebare?”

 

UPDATE 19.40: Sunt peste 700 de brăileni în stradă. Vin spre sediul PSD

La acest moment, coloana de manifestanți a plecat din fața prefecturii și se îndreaptă către sediul PSD. Sunt peste 700 de oameni în stradă, iar lor li se alătură în permanență alți și alți protestatari.

 

UPDATE 19.10 Coloana de protestatari care a mărșăluit pe Calea Călărașilor se întoarce pe platoul din Piața Independenței. Pe platou s-au mai adunat între timp circa 100 de persoane, astfel că numărul protestatarilor va trece de 400.

UPDATE 18.45 Protestatarii au plecat în marș spre Bariera Călărașilor. Coloana se deplasează pe trotuar, fără a bloca traficul rutier.

UPDATE 18.15 Peste 300 de brăileni se află pe platoul din Piața Independenței, pentru a protesta împotriva modificării Codului Penal de către Guvernul Grindeanu și împotriva intenției PSD de a emite o ordonanță de urgență pe tema grațierii. Spre deosebire de protestele de zilele trecute, când încă nu se adoptase nicio măsură legislativă, oamenii sunt mai vehemenți. Se strigă lozinci nu doar anti-PSD ci împotriva întregii clase politice. ”PSD - ciuma roșie” sau ”Toate partidele, aceeași mizerie” sunt doar două dintre scandările care s-au făcut auzite. Numărul protestatarilor este în creștere.

 

Câteva zeci de persoane s-au adunat deja pe platoul din fața prefecturii, pentru a-și exprima dezacordul față de adoptarea celor două ordonanțe de urgență.

Mobilizarea s-a făcut pe facebook, în acest sens fiind inițiat un eveniment cu titlul ”DEMISIA! Protest pașnic împotriva dictaturii roșii”.

Mesajul celor din stradă: ”Ieșiți din casă! Să fim mulți. Să arătăm că ne pasă”.

Inițiatorii evenimentului fac însă apel la toți cei prezenți deja sau care li se vor alătura în această seară să nu răspundă provocărilor. Să fie un protest pașnic și să se evite orice incident neplăcut.

Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro