Mergi la conţinutul principal

”Provocările creierului” - Brain Awareness Week, proiect internaţional la Colegiul „Bălcescu”

• o nouă ediţie a proiectului va avea loc în săptămâna 11-17 martie 2024

 

În săptămâna 11-17 martie 2024, la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” se va desfășura a 17-a ediție a proiectului internaţional Brain Awareness Week – săptămâna de conștientizare a creierului.

Proiectul „The brain’s challenges”, aprobat și finanțat de Dana Foundation din Statele Unite ale Americii, prin Federaţia Europeană a Societăţilor de Neuroştiinţe (FENS) și coordonat de Prof. Dr. Cristian Gurzu, își propune implicarea elevilor în studii, prezentări și dezbateri legate de impactul inteligenței artificiale asupra creierului și comportamentului uman. 

Evenimentele acestui proiect constau în activităţi creative şi inovative cu scopul de a educa şi informa elevii, profesorii și publicul larg despre ultimele descoperiri și tehnologii AI utilizate în domeniile neuroștiințelor. Entuziasmul, creativitatea și implicarea elevilor în acest proiect se materializează în expoziții de desene și postere, prezentări, lecturi științifice și concursuri specifice.

În cadrul proiectului, vor avea loc expoziţii de desene și postere despre utilitatea inteligenței artificiale în diverse domenii medicale și neuroștiințe, lecturi despre inteligența umană și cea artificială, Concursul „Neuroset” pentru elevii de gimnaziu, simpozionul elevilor despre cum învață creierul uman și inteligența artificială, precum și Concursul de neuroștiințe „Brain Bee România”, pentru elevii de liceu. Câștigătorul competiției va reprezenta România la Concursul Internaţional „Brain Bee”, ce se va desfășura în conjuncție cu Conferința anuală a Societății Americane de Neuroștiințe (SfN).

Activitățile sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Excelență și Liceul de Artă “Haricleea Darclee”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro