Mergi la conţinutul principal

”Pogromul” teilor tineri de pe bulevardul Cuza

* mai mulți copaci plantați în primăvara acestui an au fost tăiați, efectiv, în două de indivizi care și-ar fi încercat... săbiile pe tulpinile fragile

 

 

 

Abia plantați în primăvara acestui an, mai mulți tei de pe bulevardul Cuza nu vor mai apuca să își dezvolte coroanele pentru a răcori atmosfera în jurul lor, din simplul fapt că au fost vandalizați de indivizi care au vrut să-și demonstreze talentele de... spadasini pe tulpinile lor tinere. Copacii au fost efectiv tăiați în două. ”Am aflat de la trecători că i-au tăiat cu sabia”, ne-a transmis, într-o sesizare trimisă pe adresa redacției, Nicoleta C., o brăileancă indignată de cele întâmplate. ”Huliganii și-au bătut joc de mai mulți copaci tineri plantați recent, pe bulevardul Cuza, între Gării și Calea Galați, dar și pe bulevardul Independenței, în dreptul fostului Club Progresul. Aici sunt camere de supraveghere, deci probabil ar putea fi identificați cei care au făcut acest jaf”, ne-a mai transmis cititoarea noastră. Potrivit acesteia incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână, în jurul datei de 20 iunie, dar până acum nu a apărut nicio reacție din partea autorităților. Nici nu avea cum să apară, din moment ce cei responsabili cu întreținerea spațiilor verzi spun că ei n-au știut nimic despre această situație. Asta ne-a declarat, joi, 30 iunie, directorul Seroplant, Ligia Drăgan. ”Pe noi nu ne-a sesizat nimeni despre vandalizarea teilor plantați recent pe bulevardul Cuza. Vom merge la fața locului pentru a evalua situația. Oricum, dacă vor trebui înlocuiți nu vom putea face această operațiune decât la toamnă, când vremea va fi favorabilă unor noi plantări”, ne-a declarat directorul Drăgan. Aceasta ne-a mai spus că nu este prima dată când copaci abia plantați sunt vandalizați de diverși indivizi care au o plăcere morbidă de a distruge bunuri de pe domeniul public. ”Au fost vandalizați până și câțiva dintre platanii plantați în mod simbolic pe Aleea Revoluționarilor din Parcul Monument...”.

În primăvara acestui an, Seroplant a plantat, pe raza întregului municipiu, 1.200 puieți de arbori, de diferite specii. Pe bulevardul Cuza au fost plantați astă primăvară 40 de tei. Circa 10 dintre aceștia au fost vandalizați zilele trecute.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro