Mergi la conţinutul principal

”Parcarea” Poliției a început să se surpe sub roțile mașinilor

* terenul viran din Centrul Vechi unde își țin autoturismele pe timpul zilei angajații Inspectoratului de Poliție nu a fost amenajat nici până la ora actuală într-o parcare propriu-zisă, deși Consiliul Județean promite de doi ani acest lucru * între timp, pământul a început să se surpe, o groapă apărută chiar în mijlocul parcării indicând faptul că acolo ar putea exista o veche pivniță sau hrubă, ceea ce ar complica și mai mult procedurile birocratice pentru sistematizarea zonei

 

Despre amenajarea unei parcări propriu-zise pe terenul viran aflat în plin Centru Vechi, la intersecția străzii Mihai Eminescu cu strada Mihail Sebastian, se vorbește deja de aproape doi ani de zile. Pe spațiul respectiv a existat o clădire, care a fost demolată în urmă cu mult timp, iar actualul proprietar al terenului este Consiliul Județean (CJ), conducerea acestei instituții anunțând încă din 2019 că intenționează să investească în turnarea unui strat de asfalt. Se vorbea inclusiv în amenajarea unei fațade spre strada Mihai Eminescu, pentru ca zona să nu mai arate a teren viran. Nici în 2019 și nici în 2020 nu s-a făcut, însă, nicio amenajare. Terenul este acoperit și la ora actuală cu un strat de pietriș, de pe care se ridică praf când este uscat sau se formează bălți când plouă. După cum se știe, acolo obișnuiesc să își lase mașinile polițiștii care vin la serviciu la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, de pe strada Mihail Sebastian. De asemenea, spațiul mai este folosit de autoritățile locale pentru organizarea de spectacole, prin montarea unei scene, de Zilele Brăilei sau cu alte ocazii. În vara anului trecut, pe scena respectivă au dat reprezentații actorii teatrului ”Maria Filotti”, deoarece accesul în sala de spectacole era interzis, din cauza pandemiei.

Întrebat, în toamna anului trecut, la scurt timp după alegerile locale când a câștigat un nou mandat, dacă mai intenționează să facă ceva acolo, președintele CJ, Francisk Chiriac, ne-a spus că nu s-a renunțat la idee. “A fost precampanie electorală, campanie și n-am mai avut acest obiectiv în vedere, dar în următorul mandat sigur se va face. O să picăm de acord cu Direcția de Cultură referitor la felul cum o să ne încadrăm cu această parcare în specificul arhitectural al zonei, pe urmă vom trece la fazele următoare, DALI, proiectare și amenajarea propriu-zisă, ne-a declarat Chiriac. Întrebat dacă se ia în calcul construirea unei parcări supraetajate, care să poată prelua cât mai multe mașini, președintele CJ ne-a spus că este puțin probabil să se întâmple acest lucru. “Ca să faci parcare supraetajată trebuie să treci printr-un hățiș birocratic foarte greu de parcurs: aviz de la Direcția de Cultură, descărcarea arheologică a terenului și multe alte probleme de ordin tehnic. În plus, și costurile sunt mult mai mari”, a mai precizat acesta, în luna octombrie 2020.

Deocamdată, la fața locului lucrurile sunt în același stadiu. Mașinile sunt parcate tot pe acel teren viran amenajat supeficial, care între timp a început să se și surpe. Mai exact, chiar în mijlocul parcării a apărut, zilele trecute, o groapă destul de adâncă, ce ar putea indica faptul că sub fosta clădire care s-a demolat ar fi putut să existe o pivniță, sau poate chiar o veche hrubă, din perioada când Brăila s-a aflat sub ocupație otomană. Dacă acest lucru se va adeveri, procedurile birocratice pentru amenajarea parcării promise de Consiliul Județean s-ar complica și mai mult, ceea ce ar face ca să fie puțin probabil ca lucrările să înceapă efectiv pe parcursul acestui an. Cert este că, în prezent, groapa respectivă este marcată, în spirit tradițional, cu câteva bețe care să-i avertizeze pe șoferi, stadiu în care ar putea să rămână, tot în spirit tradițional, mult timp de acum încolo...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro