Mergi la conţinutul principal
Forumul Tinerilor Brăila și Asociația ”Pentru Adevăr” lansează campania de donații de rechizite

”Ghiozdănel pentru școlărel”

* campania are scopul de a sprijini elevii din comunitățile rurale să meargă la școală * până pe 10 septembrie puteți dona ghiozdane, caiete, penare, stilouri, creioane, carioci și orice alte rechizite de care elevii au nevoie * sigur, cine dorește poate oferi și sume de bani * donațiile se pot aduce la sediul redacției ”Obiectiv”, Strada Mihai Eminescu nr. 56 și vor fi făcute publice

 

Abandonul școlar este un fenomen pe care, din păcate, România nu îl poate stopa. Spre exemplu, numai în anul școlar 2018-2019, peste 35.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial au abandonat școala, după cum arată datele Ministerului Educației. An de an, mii de copii se pierd în drumul spre școală, din cauză că familiile lor nu au resurse financiare pentru a le asigura strictul necesar, cum ar fi rechizitele. Iar cei mai mulți dintre copiii aflați în situația descrisă anterior provin din mediul rural.

Pentru a veni în sprijinul elevilor ce provin din medii defavorizate din județul Brăila și a le oferi șansa la educație și la un viitor mai bun, Forumul Tinerilor Brăila, Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub, Asociația ”Pentru Adevăr” și cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei” lansează campania ”Ghiozdănel pentru școlărel”.

Ce anume puteți dona? Ghiozdane și orice rechizite îi sunt necesare unui copil pentru a merge la școală: penar echipat sau stilouri, pixuri, creioane, carioci, riglă, radieră, ascuțitoare, trusă de geometrie etc., caiete dictando/matematică/tip I/tip II/caiete studențești/geografie/biologie/muzică/cu foaie velină, bloc de desen, acuarele, pensule, etichete caiete, foi A4, etc.

”De ce ne dorim ca fiecare copil să poată avea șansa la educație? Pentru că numai așa pot reuși singuri pe viitor. Ne dorim să nu aibă grija zilei de mâine. Le dorim să le fie bine și să ajungă "mari". "Oameni mari": profesori, medici, ingineri, cadre militare, polițiști, judecători sau ce visează ei să ajungă. (...)Mari genii ale omenirii au plecat din sărăcie și lipsă de resurse financiare. Haideți să credem în copiii care au nevoie de o șansă la educație. O mică șansă care le va fi încurajare pentru anul școlar ce se apropie cu pași repezi”, susține Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor Brăila.

Așadar, dacă în perioada aceasta achiziționați rechizite pentru copilul vostru, vă îndemnăm să cumpărați un caiet și pentru un copil din mediul rural, care vrea să meargă la școală și are nevoie de susținere. Sau dacă sunteți tineri și vă faceți singuri cumpărăturile pentru începerea școlii, vă invităm să vă alăturați campaniei noastre. Orice ajutor în materie de rechizite este binevenit și va fi de mare folos pentru copiii mai puțin norocoși.

Donațiile inclusiv în bani  se pot aduce la sediul redacției ”Obiectiv”, de luni până vineri, între orele 10.00-16.00. Campania de donații este deschisă până pe 10 septembrie, iar donatorii și bunurile sau sumele de bani vor fi făcute publice, așa cum v-am obișnuit. Ulterior, în perioada 10-13 septembrie, redactorii ”Obiectiv” și voluntarii de la Forumul Tinerilor Brăila vor merge la școlile din mediul rural pentru a distribui rechizitele. Cu cât mai multe donații, cu atât mai mare va fi și numărul de școli în care vor ajunge.

Campania ”Ghiozdănel pentru școlărel” este derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro