Mergi la conţinutul principal

”Donează o factură lunară!” și susține Organizația ”TREBUIE!” Brăila

* ”Donează o factură lunară!” este cea mai nouă inițiativă de strângere de fonduri organizată de ONG-ul care de 26 ani luptă pentru tinerii cu nevoi speciale din Brăila * 2.500 lei/lună este suma necesară pentru funcționarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități ”Sf. Teodora” al Organizației ”TREBUIE!”, centrul care asigură servicii sociale și terapeutice pentru 20 de beneficiari

 

Luna septembrie a adus începutul unui nou an terapeutic și educațional la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități ”Sf. Teodora” al Organizației ”TREBUIE!” Brăila. Al 26-lea an în care ONG-ul continuă să susțină tineri din Brăila. Vorbim de tineri speciali, cu autism, sindrom Down sau tulburari de comportament, care au nevoi speciale de viață. În prezent, pentru 20 de beneficiari ”TREBUIE!” înseamnă a doua casă, locul unde sunt cuprinși în activități care au la bază terapii ocupaționale, exerciții de comunicare, terapii prin artă combinată, dar și acțiuni de abilitare pentru o viața independentă. Toate realizate de o mână de oameni, terapeuți și voluntari, care vin zi de zi și ajută cei 20 de tineri să se autodepășească și să își formeze deprinderi pentru viață. Cu dăruire, cu dragoste, cu devotament!

Timp de 26 de ani, Organizația ”TREBUIE!” a trecut prin multe. Și când spunem multe ne referim la dificultățile financiare pe care le-a întâmpinat. Nu puține au fost dățile în care Teodora Ilie, președintele ONG-ului, s-a temut că va trebui să pună lacătul pe ușa Centrului de zi. Însă acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în toți acești ani, iar asta se datorează implicării unor oameni inimoși care din puținul lor au oferit pentru susținerea activității centrului și tinerilor cu nevoi speciale din Brăila.

Iar acum povestea Organizației ”TREBUIE!” trebuie să meargă mai departe! Se anunță o iarnă grea, cu facturi mari la utilități, iar pentru a se asigura că porțile centrului vor rămâne deschise, ONG-ul lansează campania ”Donează o factură lunară!”. Sau măcar pentru o parte din factură!

Cei de la ”TREBUIE!” au făcut și un calcul estimativ al sumelor pe care le vor avea de plătit lunar pentru ca activitatea Centrului de zi să se poată desfășura: factura de gaze 800 lei; factura energie electrică - 200 lei; cheltuieli administrative 150 lei; facturi cablu, telefon, internet - 150 lei; facturile de transport de la domiciliu al beneficiarilor – 1.200 lei.

Așadar, cu doar 2.500 lei lună, Organizația ”TREBUIE!” Brăila asigură continuarea terapiile necesare celor 20 de tineri cu nevoi speciale. Cei care vor să ajute și să ”doneze o factură lunară” o pot face, evident, printr-o donație în următoarele conturi:

Cont RON: RO30RNCB0048025915070001 (BCR Brăila)

Cont EURO: RO46RNCB0048025915070004 (BCR Brăila)

Cei care pot ajuta măcar cu o parte din factură o pot face prin butoanele de donație de 20, 50 sau 100 de lei disponibie pe site-ul www.trebuiebraila.ro.

”TREBUIE nu este un îndemn, ci o invitație la fapte bune în viață! Pentru că NE TREBUIE și nu pentru că TREBUIE! Pentru tinerii din Centrul de zi, pentru persoane adulte cu dizabilități Sf. Teodora. Pentru bucuriile și fericirile lor. Pentru melancoliile și iubirile lor. Pentru stăruința de a reuși și de a învăța mereu ceva nou. Pentru nerenunțarea de a câștiga bătălii cu viața. Și nu doar pentru azi, dar mai ales pentru mâine! Fotografiile, filmulețele, ușa deschisă de la Centrul de zi, microbuzul care asigură transportul zilnic, doamnele care lucrează zi de zi, toate sunt dovezi ale felului în care banii donați vor fi utili pentru a continua această minunată poveste reală de viață. Vă mulțumim, prieteni! Zile și nopți senine să avem!”, a transmis Teodora Ilie, președintele Organizației ”TREBUIE!” Brăila.

Mai multe detalii despre povestea și activitatea ONG-ului găsiți pe site-ul www.trebiebraila.ro și pe pagina de Facebook Organizația Trebuie Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro