Mergi la conţinutul principal

“Se cuvine de Crăciun, tot omu' să fie bun!”. Deținuții de la Tichilești au adus bucurie în sufletele bătrânilor, prin colinde

un grup de minori al Centrului de Detenție Tichilești a pornit la colindat, urările acestora ajungând la ușile Centrului Rezidențial pentru persoane vârstnice “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Brăila

 

Tinerii de la Centrul de Detenție Tichilești au continuat să aducă bucurie în sufletele bătrânilor de la căminele pentru persoane vârstnice. “Le-am adus un strop de mângâiere prin colindul nostru, unor bătrâni la fel de singuri ca și noi și ne-am încărcat sufletește unii de la ceilalți”, este afirmația unui minor aflat în spatele gratiilor, după cum au transmis reprezentanții unității de detenție.

Minorul a avut șansa de a-și face vocea auzită în cadrul activității derulate în comunitate, destinate sărbătorilor creștine.

Pentru a veni în întâmpinarea sărbătorii Nașterii Domnului, un grup de minori al Centrului de Detenție Tichilești a pornit la colindat, urările ajungând la ușile Centrului Rezidențial pentru persoane vârstnice “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Brăila. “Însoțiți de specialiștii sectorului Reintegrare socială, minorii au adus emoție și lacrimi pe chipurile brăzdate de ani, persoanelor vârstnice participante ca spectator, susținând un scurt program de colinde și poezii, urmat de oferirea diverselor obiecte de tip handmade, confecționate chiar de către aceștia în cadrul atelierelor de ergoterapie derulate la nivelul unității penitenciare. Colindătorii au fost răsplătiți atât de aplauzele sincere ale bătrânilor și ale personalului unității vizitate, dar și cu dulciuri, după datina creștină. La sfârșit, preotul capelan al centrului de detenție a oferit în dar calendare, iconițe și cărți de rugăciune, tuturor celor prezenți, alături de  cuvinte cu puternică încărcătură spirituală, de încurajare pentru anii ce vor urma și vremurile pe care le trăim”, se arată în comunicatul transmis.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro