Mergi la conţinutul principal

“Sălile de sport nu sunt spitale! Lăsați copiii să facă sport!”

* într-un mesaj primit pe adresa redacției, un brăilean se arată revoltat de decizia autorităților de a transforma sălile de sport ale școlilor în centre de vaccinare * acesta este de părere că decizia nu este în beneficiul copiilor și că existau în municipiul Brăila alte spații ce puteau fi amenajate pentru a servi acestui scop

 

“Ce aveți cu copiii noștri?”. Asta se întreabă un brăilean nemulțumit de decizia transformării provizorii a mai multor săli de sport din școli și licee în centre de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. Într-un mesaj trimis pe adresa redacției, pe care l-a trimis și Primăriei Brăila și Prefecturii Brăila, acesta susține că decizia îi împiedică pe copii să facă sport, mai ales în contextul actual în care au devenit “obezi și cocoșați, deprimați și fără chef de viață

“Sala de sport a Școlii «Mihai Eminescu» din municipiul Brăila va deveni centru de vaccinare. Ce oameni întregi la minte pot să hotărască așa ceva? Școala «Mihai Eminescu» are curte comună cu Liceul «D.P. Perpessicius». Sunt două unități școlare lipite, cu curte comună. Cum ne gândim la sănătatea copiilor noștri dacă se plimbă pe acolo atâția oameni? Sunt atâtea spații în municipiul Brăila unde se poate amenaja centru de vaccinare. De ce nu se gândește nimeni? De ce nu se implică nimeni? De ce nu interesează pe nimeni viața și sănătatea copiilor noștri?”, este mesajul transmis de brăileanul nemulțumit.

În final, acesta mai afirmă că sălile de sport nu sunt spitale și le cere autorităților să renunțe la această idee, pe care o cataloghează ca fiind una “aberantă”. 

Reamintim că, în municipiu, autoritățile locale, la fel ca în alte județe, au decis amenajarea a 12 centre de vaccinare în sălile de sport ale unor școli și licee. Un astfel de centru este la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” și se va deschide de luni, 15 februarie. La această locație se face imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, recomandat persoanelor care au între 18 și 55 ani. Așa cum ne-a declarat conducerea școlii, traseul pentru accesul personelor care vin la vaccinare este separat de cel al elevilor care vin la școală.

Despre subiectul transformării sălilor de sport în centre de vaccinare a vorbit și primarul Marian Dragomir în ședința de Consiliu Local Municipal de joi.

“Acest subiect a fost unul de interes public iar Primăria Municipiului Brăila, în colaborare cu celelalte instituții care au atribuții în acest domeniu, s-au ocupat de amenajarea celor 12 centre de vaccinare de pe teritoriul municipiului Brăila. În data de 7 ianuarie am trimis documentația către Ministerul Educației iar pe 10 februarie am primit un aviz favorabil. În momentul de față, în municipiul Brăila s-a alocat un număr de vaccinuri unui singur flux, adică deschiderii unui singur centru. Pe măsură ce vor fi alocate alte doze și fluxuri de vaccine, vor fi deschise și celelalte centre din municipiul Brăila iar acest lucru o să-l comunice Prefectura, ISU și cu DSP-ul. Vreau să mulțumesc în mod special celor de la școlile unde sălile de sport vor fi centre de vaccinare pentru o perioadă de timp și vor avea activitatea restricționată. Momentan e una singură, a declarat primarul Marian Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro