Mergi la conţinutul principal

“Relicve istorice“ nedorite, lângă blocul turn de pe Calea Galaţi

* cândva, această zonă era mândria Brăilei, însă felul cum arată acum o parte din mobilierul stradal rămas din vremea regimului comunist reprezintă o pată de rușine pe obrazul orașului * noroc cu spiritul civic și gospodăresc al unor locuitori din blocul turn, care au reușit să transforme un teren pârloagă, într-o mică grădină cu aspect plăcut

 

 

 

În anii '60, odată cu puterea economică a Brăilei în plină ascensiune, avea loc şi crearea de noi ansambluri de locuinţe, cu timpul ajungându-se la un număr de 3.000 de apartamente pe an. Iar pe Calea Galaţi impunea plăcut atenţiei apariţia şi dezvoltarea unei zone urbanistice de excepţie: primul bloc turn din oraş, Clubul “Progresul” cu fântâni arteziene în preajmă, Complexul UCECOM şi blocul 14, râvnit de mulţi brăileni.

Cu timpul, lucrurile au evoluat, în bine sau rău, dar este de tot râsul ca, la ora actuală, o parte din băncile montate în acei ani să arate într-un hal fără hal: vandalizate, rămase numai cu părţile de sprijin din beton şi având alături alte bănci, relativ noi, însă cu vopseaua scorojită. “Nu mai vorbim de găştile care se adună noaptea aici, la băut şi spart seminţe...“, se plânge un locatar de la blocul 14.

Noroc că, potrivit zicalei “omul sfinţeşte locul”,  în zona amintită oameni gospodari de la blocul turn au transformat un teren pârloagă într-o mică grădină cu alei şi o multitudine de flori, îngrijite permanent. Tot respectul pentru o asemenea implicare şi spirit civic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro