“Războiul” declaraţiilor pe granitul staţiilor “smart” din Piaţa Traian | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

“Războiul” declaraţiilor pe granitul staţiilor “smart” din Piaţa Traian

• pe internet au fost postate imagini cu staţiile respective, autorii fotografiilor acuzând faptul că pe jos ar fi fost montată o gresie de proastă calitate, care va deveni alunecoasă în perioadele ploioase şi de îngheţ, punându-i în pericol pe pietoni • Primăria spune că de fapt este vorba despre granit nu despre gresie şi că se vor lua măsuri pentru protejarea pietonilor

 

Ca şi cum nu era de ajuns că staţiile “Smart” nu sunt chiar aşa inteligente cum ar fi trebuit să fie, fiindcă n-au mai fost bani la bugetul local pentru echipamentele de afişare de ultimă generaţie cu care s-a spus că vor fi dotate, un nou detaliu a atras atenţia detractorilor actualei conduceri a Primăriei, cei ce reclamă faptul că multe dintre investiţiile din ultima perioadă ar fi făcute de mântuială. Astfel, pe reţelele sociale au fost postate fotografii cu staţiile de autobuz din Piaţa Traian, care ar avea pe post de pardoseală o gresie de proastă calitate, periculoasă deoarece nu are aderenţă şi ar putea fi alunecoasă pe timp ploios şi mai ales în sezonul rece, în perioadele cu îngheţ. Primarul Marian Dragomir a reacţionat, tot pe reţelele sociale, acuzându-i pe “cârcotaşi” că împrăştie ştiri false, deoarece ceea ce ei reclamă a fi gresie ieftină ar fi de fapt dale de granit de cea mai bună calitate.

În acest “război” al declaraţiilor, am încercat să aflăm cum stă treaba direct de la sursă, mai exact de la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei, instituţia care s-a ocupat de amenajarea noilor refugii din staţiile “Braicar”. Directorul Marius Termegan ne-a declarat că, în general, refugiile au pe jos un strat de asfalt, însă în cazul celor două din Piaţa Traian şi a celor două din dreptul liceului “Murgoci”, de pe Calea Călăraşilor, s-a făcut o excepţie, deoarece trotuarele aveau un specific anume. Astfel, pe Calea Călăraşilor, la “Murgoci”, s-au pus dale din lavă vulcanică, ca pe tot trotuarul respectiv, iar în Piaţa Traian s-a încercat păstrarea stilului zonei, cu acele dale mozaicate montată în urmă cu zeci de ani, însă nu s-a mai găsit material de aceeaşi formă şi culoare, astfel că s-a apelat la dale de granit, de circa 2 centimetri grosime. “Este un material de foarte bună calitate, care se potriveşte cât de cât cu dalele existente în zonă. În ceea ce priveşte posibilitatea ca aceste dale de granit să fie alunecoase pe timpul iernii, urmează să vedem ce se va întâmpla la primul îngheţ şi vom lua toate măsurile necesare pentru protejarea pietonilor, inclusiv prin montarea unor materiale antiderapante care să se potrivească pe granitul respectiv”, ne-a declarat directorul Termegan.

Reamintim că cele 18 staţii de autobuz amplasate de la capătul liniei 4, din cartierul Viziru, până la capătul liniei 2 din cartierul Vidin, au costat 890.953 lei, fiind produse şi montate de o firmă din Braşov - “C.S.V. Infratech” SRL. Staţiile sunt făcute din materiale rezistente, antivandalism, şi ar fi trebuit să fie şi “inteligente”, deoarece proiectul iniţial prevedea dotarea lor cu panouri tip LCD pentru afişarea de reclame şi alte informaţii, echipamente pentru conexiune la internet şi panouri de afişaj pe LED pentru graficele mijloacelor de transport. Pentru aceste echipamente trebuia plătit un preţ separat faţă de cel achitat pentru staţiile propriu-zise, iar Primăria a decis să amâne investiţia pentru un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, deoarece banii care ar fi trebuit alocaţi anul acesta de la bugetul local au fost redirecţionaţi către diverse activităţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro