Mergi la conţinutul principal
Noaptea Muzeelor la Teatrul “Maria Filotti”!

“Quo Vadis Homine”, expoziție semnată Daniel Divrician

* deschiderea oficială a expoziției are loc sâmbătă, 14 mai, la ora 21.00, în Holul Monumental al teatrului * lucrările prezentate sunt organizate într-un spațiu cu caracter scenografic ce invită la reflecție asupra relației personale cu divinitatea

 

Sâmbătă, 14 mai 2022, chiar de “Noaptea Muzeelor”, Teatrul “Maria Filotti” Brăila vă invită la expoziția de pictură “Quo Vadis Homine” a artistului plastic Daniel Divrician. Expoziția poate fi admirată în Holul Monumental al teatrului, iar deschiderea oficială a evenimentului are loc la ora 21.00.

Daniel Divrician este artist plastic și membru al Uniunii Artiștilor Plastici România, având un master în Sculptură – Metal finalizat la Academia de Artă București. Lucrările sale au fost expuse în special în Europa (Paris, Londra, Florența, Veneția) și Asia (Tokyo, Beijing), iar printre lucrările de for public din

țară se numără Monumentul Eroilor Dobrogei de Sud (granit, Mangalia) și Îngerul de la Dervent (marmură și sticlă, Mănăstirea Dervent). A semnat scenografii și costume pentru spectacole montate inclusiv la Opera Română și la Teatrul Nottara, iar din anul 2019 este scenograf angajat al Teatrului Dramatic “Fani Tardini”.

În cadrul expoziției “Quo Vadis Homine” ce se va deschide sâmbătă, lucrările prezentate sunt o interpretare și reformulare a spațiului sacru bizantin, expoziția fiind organizată într-un spațiu cu caracter scenografic ce invită la reflecție asupra relației personale cu divinitatea.

“Este o expoziție care are un aer de instalație și este gândită de fapt ca un spațiu în care spectatorul ar trebui să perceapă lucrările ca un întreg. Picturile au o încărcătură spirituală și sunt o interpretare în stil modern a culturii bizantine. Fiecare lucrare este asociată și cu text, care a fost înregistrat audio înainte. Spectatorii pot scana codul QR ce însoțește fiecare lucrare și clipul audio poate fi ascultat pe telefon. Sunt texte alese din Blaga - «Tulburarea apelor» și Dostoievski - «Frații Karamazov», «Crimă și pedeapsă». Toată acestea - lucrările, clipurile audio, lumina, atmosfera din spațiul unde este amplasată expoziția, invită la reflecție asupra relației cu divinitatea și asupra propriei persoane, a persoanei care rătăcește într-o lume pe care nu o mai înțelege, uneori”, ne-a spus Daniel Divrician, autorul expoziției.

Expoziția (instalația) “Quo Vadis Homine” găzduită de Teatrul “Maria Filotti” reprezintă continuarea unui demers artistic cu același titlu, desfășurat la Galeria Apollo a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București, în cadrul căreia s-a realizat prima etapă a picturii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro