• situaţia ne-a fost semnalată de locatarii unor blocuri de pe Str. I.C. Brătianu, care reclamă faptul că operatorul de salubritate a întârziat câteva zile să ridice deşeurile dintr-un punct gospodăresc • conducerea “Eco” spune că situaţia a fost provocată de defectarea unei autogunoiere şi că, între timp, lucrurile au reintrat în normal • pe de altă parte, noul director al “Eco” SA reclamă faptul că în punctul gospodăresc respectiv aruncă deşeuri nu numai populaţia, ci şi diverşi agenţi economici, care în mod normal ar fi trebuit să aibă contracte separate cu firma de salubrizare • “Vom face verificări, împreună cu Poliţia Locală, pentru a lămuri aceste aspecte”, spune directorul Ionuţ Pisică
Locatarii câtorva blocuri de pe Str. I.C. Brătianu din municipiu erau, ieri, indignaţi de faptul că operatorul de salubritate “Eco” SA nu a venit să ridice deşeurile de la punctul gospodăresc din zonă timp de trei zile, perioadă în care gunoiul s-a revărsat pur şi simplu din tomberoane. “Munţi de gunoaie pe strada IC Brătianu... Gunoi neridicat de 3 zile! «Felicitări» firmei de salubritate ECO”, ne-a transmis un locatar nemulţumit, ataşând şi câteva fotografii elocvente.
Noul director al “Eco” SA, Ionuţ Pisică, recunoaşte faptul că, în acest sfârşit de săptămână, au fost anumite probleme, însă spune că acestea s-au rezolvat, iar situaţia a reintrat în normal. “Din cauza defectării unei autospeciale, nu s-a putut ridica gunoiul de pe strada IC Brătianu, pe parcursul zilei de sâmbătă. Duminică, maşina a fost reparată, iar problema s-a rezolvat”, ne-a spus directorul operatorului de salubritate din subordinea Primăriei.
Ieri după-amiază, după ce a fost contactat telefonic de reporterul nostru, directorul Pisică s-a deplasat personal la faţa locului, pentru a vedea cum stau lucrurile. Acesta a constatat că tomberoanele sunt din nou pline şi a dat dispoziţie să vină o autospecială pentru a le goli. Totuşi, Ionuţ Pisică ne-a trimis, la rândul său, câteva imagini, pentru a ne demonstra că deşeurile din tomberoane nu au fost aduse doar de locatarii blocurilor învecinate, aşa cum ar fi fost normal, ci şi de agenţi economici din zonă, care ar fi trebuit să le predea separat, în baza unor contracte încheiate cu operatorul de salubritate. “Văd aici multe lădiţe provenite de la comercializarea de legume şi fructe, care nu cred că au fost aruncate de locatari ci de agenţi economici. Am observat că unele firme practică acest lucru: încheie contracte pentru cantităţi mai mici de deşeuri decât produc de fapt, aruncând restul în pubelele destinate populaţiei. În perioada următoare, vom efectua controale în teren, împreună cu Poliţia Locală, pentru a verifica situaţia contractelor încheiate de agenţii economici”, ne-a declarat noul director al “Eco” SA.