Mergi la conţinutul principal

“Fake News” mizerabil ce vizează Podul peste Dunăre

Aseară, în jurul orei 22.30, în presa locală din Galați a apărut o informație cu privire la faptul că diferite puncte strategice cum ar fi “…Podul peste Dunăre, Șantierul Naval Damen Galaţi, Liberty Galaţi, Portul Mineralier, Turnul de Televiziune şi punctul de trecere cu bacul de la IC Brătianu”, au fost lăsate în întuneric prin oprirea instalațiilor de iluminare cu scopul de a nu “fi folosite ca puncte de reper de la mare distanţă pentru aviaţie”, în contextul actual al crizei din vecinătatea României.

Totodată, informațiile au fost preluate și de o parte din presa locală din Brăila și distribuite în mediul online pe grupuri de socializare, fără a fi verificate anterior.

În materialul publicat nu au fost precizate sursele de informare ori care au fost factorii decidenți care ar fi dus la luarea acestor măsuri speciale.

Mai departe, site-ul www.antena3.ro a preluat informația neverificată,

Redactorii “Obiectiv Vocea – Brăilei” au verificat în această dimineață informațiile publicate aseară și apoi răspândite în mediul online și infirmă veridicitatea acestora. Din surse oficiale ale administrației locale din Brăila, nu a existat și nu există la ora actuală o astfel de măsură care să fi impus luarea acestor măsuri excepționale.

În același timp, colegii de la cotidianul “Viața Liberă” din Galați au făcut verificări, aceștia precizănd că Șantierul Naval Damen, Liberty Galați, Portul Mineralier nu confirmă cele susținute în spațiul public, la fel reprezentanți ai administrației locale Galați infirmând așa-zisele măsuri de excepție.

Vom reveni cu detalii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro