Mergi la conţinutul principal
Lansare de carte la Teatrul “Maria Filotti”

“Dresorul de cactuşi”

• cartea prof. Adriana Bogatu, de la CNNB, şi a judecătorului Adrian Victor Vank va fi lansată vineri, 7 februarie, la Teatrul “Maria Filotti” • evenimentul va fi prezentat de Lucian Sabados, directorul TMF şi de Adrian Popescu, managing partner la Radio Guerilla • prof. Nicoleta Brânzia, directorul Liceului de Arte “Hariclea Darclee”, va fi moderator • cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei este partener media

 

Apărută la Editura Libris, cartea prof. Adriana Bogatu, scriitor brăilean cu o vastă experienţă editorială - cadru didactic la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” - şi a jud. Adrian Victor Vank - magistrat de carieră, fost preşedinte al Judecătoriilor Brăila şi Galaţi - va fi lansată vineri, 7 februarie 2020, ora 17.00, în sala de conferinţe a Teatrului “Maria Filotti”.

Moderat de prof. Nicoleta Brânzia, directorul Liceului de Arte “Hariclea Darclee” din Brăila, evenimentul va fi prezentat de Lucian Sabatos, directorul Tatrului “Maria Filotti”, şi de Adrian Popescu, managing partner la Radio Guerilla. Cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” este partener media.

Considerată, chiar de către autori, “o carte despre viaţă, surprinsă în toate ridurile ei”, “Dresorul de cactuşi” nu respectă nicio regulă clasică de scriere, motiv pentru care este râvnită de cititorii de toate vârstele şi din toate păturile sociale. Este un roman atipic, un dialog între doi protagonişti care percep, decodează, decelează realitatea în două moduri complet diferite, după cum observă autorii.

Apărută la Editura Libris, una dintre cele mai importante din România, “Dresorul de cactuşi” este cea de-a patra carte publicată de prof. Adriana Bogatu, de data aceasta împreună cu judecătorul Adrian Victor Vank. Este un roman atipic, scris de un profesor de limba şi literatura română - autor a trei volume publicate între 2007-2016 - şi un magistrat de carieră ale cărui texte fuseseră adunate în timp, fără să fi văzut lumina tiparului.

Potrivit autorilor, prof. Adiana Bogatu şi jud. Adrian Victor Vank, “Dresorul de cactuşi” este un experiment literar, un dialog peste timp şi dincolo de timpuri, de convenţii sau de prejudecăţi, între doi protagonişti care percep, decodează, decelează realitatea în două moduri complet diferite. În “Dresorul de cactuşi”, registrele stilistice şi lexicale sunt originale şi devin o formă de exprimare a unei continue revolte interioare, a unui nonconformism care ne caracterizează atât ca oameni, cât şi ca profesionişti.

Prof. Adriana Bogatu a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi este cadru didactic la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din anul 1995, când a devenit titular al Colegiului prin concurs naţional de titularizare. În anul 2009, a publicat primul său roman, “Confesiuni ipotecate sau roman pentru un singur cititor” (Editura “Aldo Press”). În anul 2012, Adriana Bogatu a publicat cel de-al doilea roman, “Clepsidre fără nisip”, la aceeaşi editură, iar în 2016 volumul de tablete epico-lirice “Portretul tău cu ochii mei” (Editura “Dexon Office”). Cărţile prof. Bogatu s-au bucurat de un mare succes, tirajele epuizându-se imediat după lansare.

Cel de-al doilea autor al “Dresorului de cactuşi”, Adrian Victor Vank, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi Institutul Naţional al Magistraturii (INM), activând ca magistrat şi ocupând, pe rând, mai multe funcţii de conducere: şef secţie, vicepreşedinte şi preşedinte al Judecătoriilor Brăila şi Galaţi.            

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro