Mergi la conţinutul principal

“Cupa Tinerelor Speranțe” de Ziua Copilului

* turneu de fotbal organizat la inițiativa deputatului PSD George Adrian Paladi * competiția a avut loc la Chiscani * Paladi a dat lovitura de începere a competiției și a oficiat ceremonia de premiere * după competiția de fotbal, deputatul l-a invitat pe subsecretarul de stat, Radu Antohi, la o întrevedere cu primarii din câteva comune * tema centrală a întâlnirii a fost “Rolul sportului în dezvoltarea socio-economică a tinerilor”

 

Ziua Copilului a fost sărbătorită inedit la Chiscani, la inițiativa deputatului PSD George Adrian Paladi, printr-un turneu amical de fotbal, “Cupa Tinerelor Speranțe”, la care au fost invitate cele mai bune patru echipe din județ, formate din copii născuți în 2009 și 2010 și o întâlnire, tot pe linie de sport, cu primarii comunelor Vădeni - Stanca Coman, Viziru - Cornelia Ana Măcrineanu, Chiscani - Costică Cojea, Gemenele - Petrică Calu, Movila Miresii - Dumitru Panțuru, Tudor Vladimirescu - Constantin Vasile, Măxineni - Ionuț Postolache. La eveniment au fost invitați subsecretarul de stat Radu Antohi de la Ministerul Sportului și Anamaria Necoară, director CSM Brăila.

“Am organizat acest eveniment în mediul rural cu prilejul Zilei Copilului, pentru copiii care joacă fotbal, pentru bucuria lor, pentru a socializa și a face mișcare. În județ sunt multe talente. Am văzut copii bine pregătiți pentru vârsta lor, iar meritul este al lor dar și al celor care se ocupă de pregătirea lor”, ne-a declarat deputatul George Adrian Paladi.

 

Turneul de fotbal a ținut capul de afiș

“Cupa Tinerelor Speranțe” a ținut capul de afiș al evenimentului desfășurat pe cocheta bază sportivă de la Chiscani. Pe durata a patru ore a fost o atmosferă de sărbătoare. Competiția, al cărei obiectiv principal a fost promovarea tinerilor din satul românesc, a fost organizată de către primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, președintele clubului Sportul Chiscani, George Pascu și deputatul George Adrian Paladi. Organizatorii au sponsorizat evenimentul cu cupe, medalii, diplome, mingi și echipament sportiv, care au fost oferite tinerilor fotbaliști de la cele patru echipe participante. Deputatul Paladi a dat lovitura de începere a competiției și a oficiat ceremonia de premiere, alături de ceilalți organizatori, dar și de subsecretarul de stat Radu-Dumitru Antohi, de la Ministerul Sportului și de Ana Maria Necoară, directorul CSM Brăila.

La “Cupa Tinerelor Speranțe”, turneu amical de fotbal rezervat copiilor născuți în 2009 și 2010, au participat patru echipe, Sportul Chiscani, Avântul Mircea Vodă, Viitorul Ianca și ACSC Cazasu. Iar inițiativa deputatului George Adrian Paladi și-a atins scopul. Pe chipul celor 70 de copii, băieți și fete, s-a văzut bucuria jocului în aer liber, a descătușării după lunga perioadă de pandemie de coronavirus. Turneul a fost organizat ireproșabil de primarul Costică Cojea și Georgel Pascu, președintele clubului Sportul Chiscani. Grație sponsorului George Adrian Paladi, cei 70 de copii au primit în timpul partidelor apă plată și banane, iar la final fotbaliștilor le-au fost oferite gustări.

Premiile au fost toate la fel, un rând de echipament, o minge, o cupă și medalii. Fiecare echipă a fost coordonată de oameni care se implică în fotbalul județean de ani de zile. Avântul Mircea Vodă a fost coordonată de preotul Nicolae Balaban, Sportul Chiscani de Mihai Anghel, Viitorul Ianca de Ionel Ivan, iar ACSC Cazasu de Emilian Vasiliu. Alexandru Gavrilă a fost desemnat golgeterul turneului iar Costin Ciocan cel mai bun portar. Au fost premiați arbitrii Iulian Bratu și Dragoș Martinov.

La festivitatea de premiere, George Adrian Paladi i-a felicitat pe cei 70 de participanți pentru efortul depus și pentru evoluțiile lor de la acest turneu. Deputatul PSD i-a încurajat pe jucătorii care au obținut premii speciale și le-a urat o cât mai lungă activitate în sportul rege.

 

“Masă rotundă” cu primarii

După competiția de fotbal, deputatul George Adrian Paladi l-a invitat pe subsecretarul de stat la o întrevedere cu primarii și viceprimarii din comunele Vădeni, Viziru, Tudor Vladimirescu, Chiscani, Gemenele, Măxineni și Movila Miresii.

“Tema centrală a întâlnirii a fost “Rolul sportului în dezvoltarea socio-economică a tinerilor”, iar dialogul dintre edilii locali și reprezentantul Ministerului Sportului a atins subiecte precum investițiile în centrele de tineret, în sălile de sport și bazele sportive, dezvoltarea și promovarea sportului în mediul rural, ca mijloc de socializare și de recreere a tinerilor. De asemenea, s-au purtat și discuții despre incluziunea socială, metodologiile de lucru sau îmbunătățirea actualului cadru legislativ referitor la educația fizică și la sport”, a spus cu acest prilej Paladi.

La eveniment a participat și Anamaria Necoară, directorul CSM Brăila, fostă atletă medaliată la nivel internațional. La invitația sa, subsecretarul de stat Antohi a vizitat în după-amiaza acelei zile Clubul Sportiv Municipal Brăila, acolo unde este în desfășurare Cupa României la box juniori. Demnitarul a fost însoțit de deputatul Paladi, precum și de președintele Federației Române de Box, deputatul PSD Vasile Cîtea și de antrenorii George Perțea și Titi Tudor.

În altă ordine de idei, tot miercuri dimineață, subsecretarul de stat Antohi, aflat în județul Brăila la invitația lui George Adrian Paladi, s-a deplasat în comuna Vădeni. Acolo, alături de parlamentarul brăilean, de primarul Stanca Coman și viceprimarul Petrică Cencă, demnitarul a vizitat modernul teren de sport multifuncțional, pe care copiii și tinerii din comunitate pot practica baschet, tenis, fotbal sau handbal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro