Mergi la conţinutul principal

“Codrii de mâine” - 10.000 de puieți de salcâm vor fi plantați în comuna Romanu

* proiectul “Codrii de mâine” este derulat prin Asociația Principele Nicolae al României

 

Principele Nicolae include Brăila pe harta proiectelor sale caritabile! Este vorba despre proiectul “Codrii de mâine”, ce are ca scop plantarea a cel puțin un milion de copaci în zone din România care au fost frecvent afectate de consecințele defrișărilor. Fenomene ca inundații sau animale sălbatice care ies din aria lor și pun în pericol oamenii au stat la baza acestei inițiative. Zone din 19 județe ale României au fost incluse în planurile acestui proiect, printre care și o suprafață de două hectare de pe raza comunei Romanu din județul Brăila, unde în luna noiembrie a acestui an vor fi plantați 10.000 de puieți de salcâm.

Întreaga acțiune este derulată prin Asociația Principele Nicolae al României. Evenimentul de lansare la nivel local al proiectului “Codrii de mâine” a avut loc săptămâna trecută, în prezența Principelui Nicolae al României. La eveniment au participat și elevi ai Colegiului Național “Gheorghe Munteanu Murgoci”, însoțiți de profesorul de istorie Ștefan Aftodor.

Prezentă la lansarea proiectului, Steluța Ioniță, primarul comunei Romanu, localitatea pe raza căreia urmeaza să aibă loc plantarea a 10.000 de copaci din cadrul proiectului “Codrii de mâine”, a declarat că inițiativa a fost primită cu multă bucurie și cu sufletul deschis de către autoritățile locale, dar și de către locuitorii comunei brăilene, care s-au arătat dornici să participe ca voluntari la activități.

 

Despre Asociația Principele Nicolae al României

Prin asociația sa, Nicolae al României își propune să continue misiunea strămoșilor săi, regii și reginele României, alături de românii cu dorință de implicare pentru viitorul țării. Prin proiectele pe care asociația le va derula se urmărește influențarea educației generațiilor viitoare prin puterea exemplului. România are o zestre unică în Europa (parcuri naționale, rezervații, etc), zestre care trebuie păstrată și transmisă mai departe cu multă mândrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro