Mergi la conţinutul principal

“Cartea vie a profesiei”, eveniment de orientare în carieră destinat liceenilor

• evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană, pe 8 și 9 noiembrie, două zile în care elevii de clasele a XI-a și a XII-a vor avea ocazia să interacționeze direct cu peste 20 de specialiști din diverse domenii, de la medic și specialist IT la pompier sau jurnalist

 

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila dorește să ofere elevilor brăileni din clasele a XI-a și a XII-a o nouă viziune asupra profesiilor pentru care vor opta după terminarea studiilor și organizează, în perioada 8 - 9 noiembrie 2022, Proiectul ”Cartea vie a profesiei”, ajuns la a patra ediție.

Proiectul își propune să aducă față în față, în cadrul a două sesiuni – marți, 08.11.2022, în intervalul orar 10.00 – 12.00, și miercuri, 9.11.2022, în intervalul 12.00 – 14.00,  oameni aflați în câmpul muncii și elevi de liceu, totul sub forma unei activități non-formale prin care tinerii sunt ajutați să se orienteze către o profesie. Evenimentul va reuni peste 20 de specialiști care practică meserii precum: polițist, militar, medic, asistent, avocat, profesor, specialist IT, psiholog, farmacist, actor/regizor, pompier, jurnalist etc.

”Cartea vie a profesiei” aduce participanților o serie de avantaje, printre care enumerăm: descoperirea secretelor profesiei; discuții față în față cu specialiști din domenii diverse; răspunsuri la întrebările legate de necunoscutul profesiei; identificarea studiilor și a pașilor necesari pentru abordarea unei anumite profesii în viitor; orientarea în carieră.

Biblioteca Județeană precizează că la ultima ediție a proiectului (2019) au participat aproximativ 700 de persoane: elevi, profesori și lectori – „cărți vii”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro