Mergi la conţinutul principal

“Căluțul de fildeș“ a ajuns la cea de a XIV-a ediție

* competiția organizată de cluburile Orizont 64 și Micul Prinț va avea loc pe 25 și 26 septembrie, în sala Muzeului Brăilei “Carol I” * finanțarea este asigurată de DJST Brăila * europarlamentarul Mihai Tudose, candidat maestru în șah, este implicat financiar și de această dată

 

Pe 25 și 26 septembrie, în sala Muzeului Brăilei “Carol I”, va avea loc turneul de șah pentru copii și juniori cu vârsta până în 14 ani, “Căluțul de fildeș“, o competiție devenită deja tradițională în Brăila, care acum a ajuns la cea de a XIV-a ediție.

După o perioadă de 5 ani în care turneul a fost rezervat doar jucătorilor de pe plan local, la inițiativa cluburilor Orizont 64 și Micul Prinț, acest turneu a reintrat în circuitul național de șah pentru copii și juniori. Competiția din acest an este finanțată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila. Ani de zile “Căluțul de fildeș“ a fost unul dintre principalele turnee juvenile din România, acesta fiind inclus la un moment dat în circuitul grand prix. Competiția s-a

desfășurat prima dată la inițiativa clubului Orizont 64 și a candidatului maestru în șah Mihai Tudose, care a susținut financiar primele turnee și care este implicat și la ediția 2021.

În acest an turneul “Căluțul de fildeș“ se va desfășura în sistem elvețian, 6 runde, pe patru categorii de vârstă, 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani și 12-14 ani. În paralel cu turneele principale se va desfășura și o competiție rezervată copiilor nelegitimați.

Turneul de la Brăila este omologat la FIDE și la Federația Română de Șah.

“Căluțul de fildeș“ a ținut capul de afiș al turneelor de copii și juniori din țara noastră, mulți ani la rând. Mulți dintre câștigătorii primelor ediții au fost apoi multipli campioni naționali precum Andrei Dolana, triplu campion național, Ștefan Tomici, Răzvan Dicu sau George Scripcaru. Brăilenii cu cele mai bune clasări au fost Victor Mocanu, Gabriel Voicu, Alexandru Negru, Cosmin Nedelcu, multiplu medaliat mondial, european și național, Dragoș Coticeru.

“Sperăm să fie o ediție spectaculoasă, cu jucători de valoare din Brăila și din țară. Mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în buna desfășurare a competiției”, este mesajul conducătorilor celor două cluburi brăilene, Ionel Balcan și Iulian Preda.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro