Mergi la conţinutul principal

“Balamucul” din Hipodrom

• lucrările de reabilitare a fostului cămin de nefamilişti “Concivia” din cartierul Hipodrom par să dea dureri de cap, la propriu, locuitorilor din vecinătate • praful şi gălăgia făcută de utilaje au determinat-o pe o locatară să ne semnaleze cazul • şi ca şi cum asta nu ar fi suficient, pe un teren viran au fost depozitate bucăţi din asfalt rezultate în urma decopertării unor străzi, iar ambulanţele nu ar mai putea ajunge până la scările de bloc

 

O locatară din cartierul Hipodrom s-a plâns de condiţiile în care atât ea, cât şi vecinii săi sunt obligaţi să trăiască, de vreo doi ani, de când a început reabilitarea fostului cămin de nefamilişti al “Concivia”. Femeia susţine că în fiecare zi, de la ora 7.00 şi până în jurul orelor 16.00-17.00, trăieşte într-o gălăgie continuă, sursa zgomotului puternic fiind utilajele folosite pentru reabilitarea construcţiei menţionate anterior. Praful provenit de la aceste lucrări este o altă problemă ridicată de Silvia B., deoarece vara nu poate deschide ferestrele şi nici aerul condiţionat nu se încumetă să-l pornească. Pe lângă aceste aspecte sesizate, femeia mai are o nemulţumire legată de un teren aflat în vecinătatea blocului G10, pe care au fost depozitate bucăţi de asfalt, după decopertarea unor străzi. “Mormanele acelea blochează accesul ambulanţelor la scările de bloc”, ne-a declarat brăileanca.

“În zona noastră, e continuu gălăgie de la bormaşini, macarale, picamere, betoniere. Inhalăm praf în fiecare zi. Este vorba despre lucrările de la fostul cămin de nefamilişti Concivia. Am înţeles că acum vor să facă apartamente pe care să le vândă. De vreo 2 ani au început lucrările. Tot de atunci i-am rugat să pună o plasă de protecţie şi nu s-a întâmplat nimic. Copiii şi bătrânii din bloc nu se pot odihni deloc pe timpul zilei. E bătaie de joc!”, ne-a spus femeia. Aceasta şi-a continuat ideea susţinând că, recent, a mai apărut şi o altă problemă în aceeaşi zonă: “În apropierea blocului în care locuiesc, este un teren viran. Au trântit aici moloz. Ambulanţele nici nu au loc să treacă de acele mormane. Plătim impozit aferent zonei zero, dar condiţiile lasă de dorit. Nu suntem restanţieri, ne plătim toate dările la stat şi ce primim în schimb?”, s-a revoltat Silvia B.

La ora închiderii ediţiei, echipaje ale Poliţiei Locale urmau să meargă la faţa locului pentru a vedea exact despre ce este vorba şi pentru a se lua măsurile necesare. Vom reveni.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro