Mergi la conţinutul principal
Ziua Jandarmeriei,

“Atac armat” la Jandarmeria Brăila

ieri, la Ziua Porţilor Deschise, jandarmii brăileni au executat exerciţii demonstrative care i-au ţinut cu gura căscată pe vizitatori, majoritatea elevi • “infractori” periculoşi au fost imobilizaţi de luptătorii Detaşamentului Mobil de Intervenţie al Jandarmeriei • câinii din dotare au fost şi ei în acţiune, iar focurile de armă nu au lipsit din spectacol

 

Infractori imobilizaţi de luptătorii Detaşamentului Mobil de Intervenţie al Jandarmeriei, atacuri armate, câini de urmă şi lupte corp la corp.

Cam acesta a fost “spectacolul” prezentat de jandarmii brăileni, în cursul zilei de ieri, de Ziua Jandarmeriei. Sute de elevi au venit în vizită şi au admirat exerciţiile puse în scenă, focurile de armă reprezentând o atracţie pentru vizitatorii care au înţeles că este vorba despre un exerciţiu şi nu au intrat în panică, în ciuda zgomotului puternic produs în urma tragerilor. Oricum, jandarmii au folosit muniţie de manevră. În final, după ce au urmărit totul cu maximă atenţie, elevii s-au declarat chiar dispuşi să aleagă meseria de jandarm pe viitor.

Cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, în ziua de 3 aprilie, jandarmii brăileni au organizat Ziua Porţilor Deschise. Începând cu ora 11.00, toţi cei care au ales să viziteze Jandarmeria Brăila au avut parte de multe surprize, de la prezentarea tehnicii până la exerciţii demonstrative. S-au prezentat tehnici de autoapărare ce pot fi folosite de jandarmi în cazuri punctuale, atunci când sunt atacaţi, în executarea misiunilor zilnice. Atractiv pentru vizitatori a fost un exerciţiu în care s-a prezentat modul de acţiune al unei patrule de jandarmerie, care execută serviciul împreună cu un patruped şi care reuşeşte să aplaneze un scandal produs de trei bărbaţi.

În final, s-a prezentat modul de acţiune al unei grupe de intervenţie din cadrul Detaşamentului Mobil. Scenariul a fost unul interesant pentru toţi cei prezenţi.

Efectivele Jandarmeriei Brăila asigurau ordinea publică pe timpul unei vizite oficiale, la Instituţia Prefectului Judeţului Brăila. Pe timpul acestei vizite, la un moment dat, din mulţimea care se afla în faţa instituţiei, 2 persoane deschid focul, iar unul dintre oficialii aflaţi în vizită este rănit. Imediat, jandarmii aflaţi în dispozitiv au evacuat persoanele aflate în zona de risc şi le-au dus într-o zonă sigură, unde li s-a asigurat protecţia. Unul dintre atacatori a fugit şi s-a refugiat în Palatul de Justiţie, obiectiv asigurat cu pază tot cu efective de jandarmerie.

Alarmaţi, membrii subunităţii de intervenţie ajung la locul incidentului, adoptă dispozitivul de asalt şi intervin în interiorul acelei clădiri pentru lichidarea elementelor infractoare. În urma intervenţiei, jandarmii brăileni au reuşit acest lucru, fără a se înregistra vreo victimă în rândul civililor. La acţiunea respectivă s-a folosit muniţie de manevră, adică fiind doar zgomotul de tragere.

Manifestările dedicate Zilei Jandarmeriei au debutat ieri, începând cu ora 08.00, atunci când, în prezenţa întregului efectiv al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, prefectul judeţului Brăila, Mădălina Cochino, a dat citire mesajului transmis de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan. Prin ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, au fost avansaţi înainte de termen patru subofiţeri de la Jandarmeria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro