Mergi la conţinutul principal

“Armonie cu natura în ferma didactică”, proiect inedit la Liceul Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”

* proiectul constă în reabilitarea și amenajarea unei grădini urbane, în incinta fermei didactice a liceului

 

 

 

Liceul Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu” (fost Liceu Agricol), în calitate de partener al Asociației de Dezvoltare a Liceului Tehnologic “Gheorghe K. Constantinescu”, va implementa în următoarea perioadă proiectul “Armonie cu natura în ferma didactică”.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea și aplicarea principiilor ecologice ale permaculturii de către elevii și cadrele didactice ale liceului, prin reabilitarea și amenajarea unei grădini urbane, în incinta fermei didactice a liceului.

Obiectivele proiectului sunt: reabilitarea livezii aflate în incinta fermei didactice, formarea conștiinței ecologice a elevilor, a părinților și a membrilor comunității locale, conștientizarea importanței ocrotirii mediului înconjurător, creșterea implicării sociale a elevilor din grupul țintă.

Spațiul amenajat va cuprinde o livadă reîntinerită de pomi fructiferi, arbuști fructiferi, o grădină cu flori și plante aromatice, un foișor, dar și spații de acces între diferitele culturi.

În derularea activităților acestui proiect parteneri ai liceului sunt Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila și Școala Gimnazială “Anton Pann”.

Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin programul “Spații verzi”, componenta “Permacultură în Zone Urbane”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro