Mergi la conţinutul principal

“American Buffalo” - premieră la Teatrul “Maria Filotti”

* în distribuție, Liviu Pintileasa, Emilian Oprea și Adrian Ștefan * spectacolul este regizat de Silviu Debu, iar premiera va avea două reprezentații, sâmbătă, 29 ianuarie, de la orele 17.00 și 20.00

 

Premieră cu două reprezentații la Teatrul “Maria Filotti”! “American Buffalo”, de David Mamet, în regia lui Silviu Debu, scenografia Ioana Pascha, este cel mai nou spectacol din repertoriul teatrului, iar cele două reprezentații sunt programate sâmbătă, 29 ianuarie, la Sala “Bujor Măcrin” (Sala Studio), la orele 17.00 și 20.00. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Liviu Pintileasa, Emilian Oprea și Adrian Ștefan.

“American Buffalo” este o piesă publicată în 1976 de către dramaturgul american David Mamet și a avut premiera la Goodman Theatre, Chicago. O comedie neagră, “American Buffalo” este povestea a trei bărbați care se luptă în urmărirea viziunii lor distorsionate despre visul american. Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, decide să fure colecția de monede a unui client. El cere ajutorul unui tânăr, dar neavând încredere nici în el, Don invită o a treia persoană să i se alăture. Bobby devine un țap ispășitor pe măsură ce complotul de spargere se dezvăluie, iar tensiunile se transformă în suspiciune, furie și violență. Pe rând, emoționant și cinic, naiv și violent, “American Buffalo” este o poveste pătrunzătoare despre cum oamenii pot fi corupți pentru a-și trăda idealurile și pe cei pe care îi iubesc.

Spectacolul este adresat publicului peste 16 ani. Cei care nu au prins bilete la premiera din weekendul acesta pot vedea spectacolul în luna februarie, atunci când sunt programate noi reprezentații.

 

Duminică se joacă “Gaițele”

Weekendul continuă la Teatrul “Maria Filotti” duminică, 30 ianuarie, cu spectacolul “Gaițele” de Al. Kirițescu, regia Radu Nichifor, programat la ora 18.00, la Sala Mare.

“Gaițele” reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, iar spectacolul se adresează în egală masură atât tinerei generații, dar și publicului matur, avizat și dornic de comedie. Regizorul Radu Nichifor merge dincolo de umorul replicilor și situațiilor, iar textul aduce pe scenă, la vedere, o lume autentică, deloc prăfuită și “foarte actuală”. O satiră socială, cum însuși autorul ei o numea, “în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune”, “Gaițele” sau “Cuibul de viespi”, cum se intitula la începutul anilor '30, reprezintă un text de mare forță dramatică, din care se degajă o energie uriașă.

Distribuția: Monica Zugravu-Ivașcu, Elena Andron, Ramona Gângă, Corina Borș, Dan Moldoveanu, Cătălina Nedelea, Florentina Popa, Iulia Vasilescu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu și Valentin Terente. Decoruri și costume: Vioara Bara.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro