Mergi la conţinutul principal

“Am moştenit o datorie de la fosta conducere şi a trebuit să o plătim”

a explicat George Caranica de ce au apărut la HC Dunărea restanţele la plata salariilor către jucătoare

 

Ieri, preşedintele clubului HC Dunărea, George Caranica a venit cu explicaţii clare privind situaţia financiară actuală a grupării handbalistice brăilene. Caranica a spus că toate problemele legate de salariile restante au drept cauză o datorie pe care HC Dunărea o avea faţă de antrenorul gălăţean Eugen Baştiurea şi câteva jucătoare, la care gruparea handbalistică de la Dunăre a renunţat înainte de finalul contractelor acestora cu echipa brăileană de handbal, însă a evitat să menţioneze şi suma care a fost plătită. Iar această datorie a fost preluată de la fosta conducere. Pe surse am aflat că pentru antrenor şi pentru jucătoare clubul HC Dunărea a fost obligat să achite în jur de 3 miliarde de lei vechi. Datoria aceasta a trenat ani de zile însă în 2016 ea a venit scadenţa în sensul că s-a ajuns la executarea silită a clubului şi din această cauză au apărut restanţele salariale ale jucătoarelor. “Ce să facem, am moştenit o datorie de la fosta conducere pe care am tot amânat-o, dar la un moment dat a trebuit să o plătim, altfel riscam sancţiuni la nivelul clubului. Din această cauză nu am putut fi la zi cu salarile către jucătoare. Consiliul Judeţean şi Primăria ne-au asigurat bugetul promis în 2016, însă a trebuit să terminăm definitiv cu acel litigiu. Ceea ce este îmbucurător este faptul că după mai multe încercări am găsit sponsori care să ne ajute să le plătim fetelor toate restanţele din 2016”, a explicat George Caranica.

Şeful clubului de handbal a dat asigurări că administraţia locală va fi alături de echipa de handbal şi în 2017 pentru ca HC Dunărea să rămână una dintre echipele importante din Liga Naţională. “Avem certitudinea că atât CJ-ul, cât şi Primăria vor continua să sprijine HC Dunărea. Echipa are şanse reale să termine campionatul pe podium, bani vor fi, aşa că jucătoarele vor avea o singură grijă să se lupte pentru realizarea obiectivului, obţinerea unei medalii şi participarea în cupele europene”, a mai spus George Caranica.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro