Mergi la conţinutul principal
Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila

“497” - spectacol de dans extraordinar și “(încă) Un musical”, la Teatrul “Maria Filotti”

* astăzi, de la ora 22.00, la Teatrul “Maria Filotti”, puteți lua parte la o experiență inedită în cadrul spectacol de dans “497” * mâine vă așteaptă “(încă) Un musical!”, spectacol prezentat de laureați ai Galei HOP-Gala Tânărului Actor 2022

 

Un spectacol de dans de tip “performance”, fără cuvinte, o coproducție româno-maghiară și o poveste fascinantă despre patru muzicieni și dansatori din România care fac înconjurul lumii pe jos. Asta îi așteaptă pe brăilenii care vor veni astăzi, de la ora 22.00, la spectacolul de dans “497”, spectacol invitat în cadrul Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative Brăila.

Potrivit poveștii, în anul 1908, patru bărbați din Buzău, sub conducerea lui Dumitru Dan, primul globe-trotter român, s-au înscris la concursul mondial de drumeție lansat de Touring Club de France. Călătorii au învățat cântece și dansuri populare românești și au început să cânte la instrumente muzicale pentru a-și câștiga existența, pe parcursul drumului lor interpretând propriul tezaur folcloric. În 1910, grupul și-a început călătoria, care a durat mai bine de zece ani, perioadă în care au călătorit în toate colțurile lumii, purtând portul popular românesc. Numele spectacolului - “497” - vine de la cele 497 de perechi de opinci folosite de călători în aventura lor.

Spectacolul este produs de Ansamblul „Tabán Táncegyüttes” din Békéscsaba (Ungaria) și Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” din Arad, pe muzica originală compusă de Gera Gábor, coregrafia Farkas Tamás și regia Farkas Tamás și Tapasztó Erno. Dansatori: Harmati Patrik, László Richárd, Móricz Bence, Varga József.

După spectacolul de dans, joi, 22 septembrie, urmează “(încă) Un musical!”, acesta fiind “încă un musical” pe care Teatrul “Maria Filotti” îl aduce la festival.

Spectacolul este prezentat de laureați ai Galei HOP-Gala Tânărului Actor 2022 (Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori).

Dacă v-ați pus vreodată întrebarea “Ce e un musical?”, trebuie să aflați că nu e doar un spectacol grandios, cu multe lumini, decor care zboară din scenă, fum și confetti, ci e un shot de energie, cu mult umor și povești de amor, ce se termină cu bine în mod surprinzător. Dansând săltat și zâmbind forțat, Andrei Duțu, Dragoș Ioniță și Laura Gabriela Oana, laureați ai Galei HOP-Gala Tânărului Actor 2022 (Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori) vor ridica sala în picioare cu “(încă) Un musical!”.

Bilete la cele două spectacole se mai pot achiziționa de pe site-ul ww.blt.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro