Mergi la conţinutul principal

“În stare de bine împreună cu tine!”

• deschiderea oficială a proiectului a avut loc săptămâna trecută, în sala de festivități a Școlii Gimnaziale Râmnicelu • obiectivul acestui proiect îl reprezintă  reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul primar și gimnazial de calitate pentru 321 de elevi din zona rurală • tot cu acest prilej se vor derula  programe de formare pentru 40 de cadre didactice

 

Pe 10 noiembrie, la Școala Gimnazială Râmnicelu, școală implicată în proiect prin coordonator profesor Ionuț Dragoș Mocanu, a avut loc dechiderea oficială a proiectului “În stare de bine împreună cu tine!”.

Acesta se implementează în perioada 1 octombrie 2022 – 31 decembrie 2023, de către Asociația pentru Sprijin în Dezvoltarea Economiei Sociale – Incluziune, Responsabilitate Cooperatistă, Antreprenoriat Social, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Costache Grigore Șuțu”, Școala Gimnazială Tichilești și Școala Gimnazială Râmnicelu.

Obiectivul general al proiectului constă în reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul primar și gimnazial de calitate pentru 321 de elevi din zona rurală, din care 36 de etnie rromă și 10 cu dizabilități/ CES, prin parcursuri de învățare nonformale în sistem outdoor și programe

de formare pentru 40 de cadre didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Creșterea ratei de participare în învățământul primar și gimnazial prin dezvoltarea unor măsuri integrate de prevenție – educație ecologică, multiculturală,

sportivă și creativă în sistem outdoor pentru cei 321 de elevi din 3 școli din mediul rural, promovarea serviciilor educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive prin perfecționarea profesională, în vederea îmbunătățirii competențelor celor 40 de persoane-personal didactic.

La acest eveniment au participat cadre didactice din cele trei unități școlare implicate, personal din cadrul Asociației pentru sprijin în dezvoltarea economiei sociale - Incluziune, Responsabilitate Cooperatistă, Antreprenoriat social din Tulcea dar și alți parteneri ai acestui proiect.

“Este un proiect cu fonduri europene și cu o mică cofinanțare, de 0,89% din partea primăriilor. Partea de organizare și completare a documentelor necesare derulării proiectului a început pe 1 octombrie, iar joi, în sala de festivități a Școlii Gimnaziale Râmnicelu, a avut loc deschiderea oficială. S-a întrunit echipa de lucru și proiectul a fost prezentat profesorilor de la cele trei școli. Sperăm ca, prin eforturile unite ale celor implicați, acest proiect să-și atingă scopul”, ne-a declarat  profesorul Ionuț Dragoș Mocanu, directorul  Școlii Gimnaziale Râmnicelu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro