Mergi la conţinutul principal

Țeparii care au băgat groaza în trei bătrâne rămân la arest

* doi brăileni au ajuns în spatele gratiilor, luna aceasta, după ce au păcălit prin metoda “Accidentul” trei bătrâne din Ulmu, Tufești și Vișani, luând bani de la acestea pentru “operații” de care ar fi avut nevoie fiii lor * prima instanță a dispus arestarea țeparilor, dar aceștia au avut curajul să formuleze contestație, sperând că vor fi lăsați în libertate * la Tribunalul Brăila au fost respinse ca nefondate cererile: inculpații S. Gavrilă Alin și Ioniță C., acuzați de înșelăciune, au rămas la Arest * inculpatul S. Gavrilă Alin a fost arestat la Judecătoria Făurei, pe 10 martie, după ce a înșelat o octogenară din Vișani, de la care a luat 12.000 lei, după ce i-a spus că fiul a suferit un accident, iar Ioniță C. a fost arestat de Judecătoria Brăila pentru că înșelat două bătrâne din Ulmu și Tufești

 

 

 

 

Vești proaste pentru țeparii care au păcălit prin metoda “Accidentul” trei bătrâne. Doi brăileni au ajuns în spatele gratiilor, luna aceasta, după ce au păcălit cu un fals accident bătrâne din Ulmu, Tufești și Vișani, ba chiar au luat bani de la acestea pentru “operații” de care ar fi avut nevoie fiii răniți grav. În realitate, accidentul nu s-a produs, iar membrii familiilor apelate nu aveau vreo problemă.

Inculpații nu au scăpat de arest, deși au formulat contestații împotriva măsurilor dispuse de prima instanță care a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Țeparii ar fi vrut să fie liberi, probabil ca să mai dea câteva țepe persoanelor care nu sunt informate și cred în vorbele lor.

 

Contestațiile împotriva măsurii arestului preventiv au fost înregistrate la Tribunalul Brăila, iar la jumătatea lunii martie au fost respinse ca nefondate cererile: inculpații S. Gavrilă Alin și Ioniță C., acuzați de înșelăciune, au rămas la Arest. Inculpatul S. Gavrilă Alin a fost arestat la Judecătoria Făurei, pe 10 martie, după ce a înșelat o octogenară din Vișani, de la care a luat 12.000 lei, după ce i-a spus că fiul său a suferit un accident, iar Ioniță C. a fost arestat de Judecătoria Brăila pentru că înșelat două bătrâne din Ulmu și Tufești.

Soluțiile Tribunalului Brăila, postate pe site-ul instanței: “Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul C. Ioniță împotriva încheierii din data de 06.03.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brăila în dosarul nr. 3784/196/2023. Menține ca legală și temeinică încheierea contestată. Definitivă; Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul S. Gavrilă-Alin împotriva încheierii din data de 10.03.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Făurei în dosarul nr. 922/228/2023. Menține ca legală și temeinică încheierea contestată (n.r. - arestul preventiv). Definitivă”.

 

Filmul” înșelăciunilor prin metoda “Accidentul"

După cum v-am informat în edițiile anterioare, înșelăciunile prin metoda “Accidentul” asupra a două bătrâne din localitățile Ulmu și Tufești s-au comis după un scenariu bine pus la punct: “medicul” apelant era un deținut din penitenciar și “asistentul” era cel care mergea să ia banii de le victime.

Prin referatul din data de 6 martie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au solicitat Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive față de un inculpat (n.r- un bărbat de 34 de ani, domiciliat fără forme legale în Brăila - C. Ioniță) pentru săvârșirea în concurs și în stare de recidivă, a infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, a două infracțiuni prin metoda “accidentul” și tâlhărie calificată. Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 27 februarie, în jurul orei 23.00, complicele inculpatului (deținut în Penitenciarul Mărgineni) a apelat o femeie de 72 de ani, din localitatea Tufești. “Recomandându-se a fi doctor la Spitalul de Urgență Brăila, acesta i-a comunicat că fiul său a suferit un accident care i-a afectat coloana vertebrală, impunându-se de urgență transferul acestuia în Austria, pentru o intervenție chirurgicală. La scurt timp, la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat inculpatul, care a primit astfel suma de 15.500 lei, prin inducere în eroare”, au explicat procurorii PCA Galați.

În noaptea de 01/02 martie, în jurul orei 02.50, același complice al inculpatului (deținut în Penitenciarul Mărgineni) a apelat telefonic o bătrână de 82 de ani din comuna Ulmu, s-a recomandat a fi medic și i-a spus că o rudă apropiată a sa a suferit un accident rutier, fiind astfel necesară o sumă de bani pentru transferul victimei în străinătate. La domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat «asistentul», care trebuia să ridice banii, însă persoana vătămată a ezitat să-i remită suma de 10.000 lei (pe care o avea disponibilă), dorind să noteze numărul de înmatriculare al autoturismului cu care «asistentul» a venit, moment în care inculpatul i-a smuls punga cu bani din mână, a îmbrâncit-o și a trântit-o.

La data de 6 martie, Judecătoria Brăila a dispus luarea măsurii arestării preventive față de inculpat.

 

Alt fals medic a păcălit o octogenară din Vișani să îi dea 12.000 lei

Altă înșelăciune prin metoda „Accidentul”, victimă fiind o bătrână din Vișani. Ea a fost sunată de un fals doctor care i-a spus că fiul a suferit un accident și i-a cerut 12.000 lei.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, în data de 10 martie, ora 2.30, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila - Serviciul de Investigații Criminale au dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore față de inculpatul S. Gavrilă Alin, de 32 de ani, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. În sarcina inculpatului s-a reținut că în seara zilei de 1 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată V.Z. de 83 de ani, din localitatea Vișani, și declinându-și calitatea de medic a indus-o în eroare cu privire la faptul că fiul său a suferit un accident și necesită o intervenție chirurgicală de urgență. Astfel a determinat-o pe bătrână să-i remită suma de 12.000 lei pe care a ridicat-o personal de la domiciliul persoanei vătămate, unde s-a prezentat drept curier.

Magistrații Judecătoriei Făurei au dispus luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul S. Gavrilă Alin, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 10 martie, după cum se arată pe site-ul instanței.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro