Mergi la conţinutul principal

Șoferul fără permis care a fugit de polițiști pe Calea Galați, încearcă în zadar să scape de arest

* zilele trecute, magistrații Judecătoriei Brăila au respins ca nefondată solicitarea inculpatului C. R. de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar * procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, iar instanța a constatat legalitatea administrării probelor și a dispus începerea procesului față de brăileanul acuzat de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz de prelevare de mostre biologice

 

Acuzat că a fugit de polițiști pe Calea Galați, la data de 1 august, asta pentru că nu avea permis și cel mai probabil era sub influența alcoolului, inculpatul C.R. încearcă să scape de arest, însă nu prea are șanse de reușită. La ședința din 17 septembrie, magistrații Judecătoriei Brăila au respins ca nefondată solicitarea șoferului C. R. de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar. În cauză a fost formulată contestație, iar instanța superioară urmează să decidă dacă îl lasă în libertate pe cel arestat.

Respinge ca nefondată solicitarea inculpatului C. R. D. de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu măsura preventivă a controlului judiciar. Menține măsura arestului preventiv luată față de inculpatul trimis în judecată, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art.335 al.1 Cod penal și refuz de prelevare de mostre biologice, prevăzută de art.337 Cod penal, ambele cu aplicarea art.38 al.1 Cod penal. (mandat arestare 12/UP/2021 din 05.08.2021 al Tribunalului Brăila). Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare pentru inculpatul aflat în Penitenciarul Galați și pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”, este soluția  pronunțată la data de 17 septembrie.

Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. La data de 21 septembrie, instanța a constatat legalitatea administrării probelor și a dispus începerea procesului față de brăileanul acuzat de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz de prelevare de mostre biologice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, însă nu s-a stabilit deocamdată primul termen de judecată.

Reamintim că, la data de 5 august, magistrații Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă a inculpatului acuzat de infracțiuni la regimul rutier, fiind admisă contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii de ședință din data de 2 august, pronunțată la Judecătoria Brăila. S-a înlăturat dispoziția instanței de fond de respingere a propunerii de arestare preventivă și de luare a măsurii preventive a controlului judiciar în privința inculpatului C. R. Magistrații instanței superioare au dispus arestarea preventivă a inculpatului C. R. cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul de prelevare de mostre biologice.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, la data de 1 august polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Biroului Rutier au observat un autoturism care se deplasa pe Calea Galați și care și-a continuat deplasarea fără să oprească la semnalele regulamentare de oprire efectuate de polițiști, continuându-și deplasarea până pe strada Carpați, unde a oprit în apropierea polițiștilor și a trecut pe bancheta din spate, încercând astfel să schimbe locul cu pasagera din dreapta a autoturismului. S-a constatat că șoferul nu avea permis și a refuzat testarea alcooltest.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro