Mergi la conţinutul principal

Șoferii aflați în trafic, inclusiv ucraineni, au primit o cafea de la polițiști. Oboseala duce la accidente grave

* în această perioadă traficul rutier a crescut, județul Brăila fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucrainieini, astfel că polițiștii au acționat pentru combaterea oboselii la volan * în miez de noapte, polițiștii au acționat pe DE 584 și le-au oferit șoferilor cafea și pliante preventive, în limbile engleză și ucraineană * oboseala la volan duce frecvent la accidente grave

 

«O cafea pentru siguranța dumneavostră!» Pentru a combate oboseala la volan a șoferilor aflați în trafic în această perioadă, printre care și mulți ucraineni care fug de război, polițiștii brăileni le-au oferit o cafea și sfaturi preventive.

După cum se arată în comunicatul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, având în vedere faptul că în această perioadă traficul rutier a crescut, județul Brăila fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucrainieini, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier au venit în sprijinul acestora. Polițiștii au desfășurat în noaptea de 2 spre 3 martie, pe DE 584 (Brăila - Slobozia), o acțiune preventivă pentru combaterea oboselii la volan. “Cunoaștem cu toții că oboseala la volan reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, motiv pentru care polițiștii au oprit în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă, astfel fiindu-le oferite șoferilor cafea și pliante preventive, atât în limba engleză, cât și în limba ucraineană. De asemenea, polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, să păstreze distanța regulamentară între vehicule, să respecte regimul legal de viteză și regulile de circulație”, au precizat polițiștii brăileni.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro