Mergi la conţinutul principal

Șoferi amendați pentru că și-au expus mașina la vânzare pe domeniul public. Samsarii adevărați, greu de prins

* în ultima săptămână, Poliția Locală a aplicat trei sancțiuni pe această temă * cei care s-au specializat în vânzarea de mașini la mâna a doua, au învățat cum să fenteze legea

 

 

 

Chiar dacă, în general, și-au mutat ”afacerea” în parcările unor supermarket-uri din municipiu, samsarii de mașini continuă să ocupe abuziv și anumite porțiuni de trotuar sau de carosabil, în zone cu aflux mare de pietoni. Având experiență de ani de zile în domeniul vânzărilor de mașini second-hand, samsarii reușesc, în general, să scape de amenzi, fie la ”mica înțelegere” cu unii dintre agenții care ar trebui să pună legea în aplicare, fie prin scoaterea numerelor de înmatricularea ale autoturismelor expuse pe domeniul public, pentru ca acestea să nu poată fi identificate în bazele de date ale autorităților.

Din când în când, Poliția Locală mai aplică niște sancțiuni pentru expunerea ilegală pe domeniul public a autoturismelor scoase la vânzare, însă, în general, cei ce primesc astfel de amenzi sunt cei care încearcă să își vândă mașinile proprietate personală, fără a face asta în mod frecvent, deci nefiind familiarizați cu metodele samsarilor. În ultima săptămână, Poliția Locală a aplicat trei astfel de sancțiuni, fiecare în valoare de câte 500 lei ”pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor - înmatriculate sau neînmatriculate  - pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila”, după cum am fost informați prin intermediul unui comunicat de presă. Unul dintre cei sancționați a fost brăileanul M. N.-D., în vârstă de 46 ani, din Brăila care, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare, pe bulevardul Dorobanților, un autovehicul marca Citroen, pe un teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens. Tot la fel, a fost sancționat și T. E., în vârstă de 47 ani, din sat Lăpușel, com.Regea, județul Maramureș, care lăsase pe Șos. Baldovinești din municipiul Brăila, un autovehicul marca Ford cu anunț de vânzare expus la vedere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro