Mergi la conţinutul principal

Șofer fugit de la locul accidentului după ce a intrat cu motostivuitorul într-o mașină

* procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.V. pentru săvârșirea infracțiunilor de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, și vătămare corporală din culpă * în decembrie 2016, bărbatul fără permis conducea vehiculul tip motostivuitor  care nu era prevăzut cu mijloace de iluminare și semnalizare, provocând un accident pe DN 22 (Râmnicu Sărat - Brăila) * acesta a lovit un autoturism și accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului care a suferit leziuni ce au necesitat 110 - 120 zile de îngrijiri medicale

 

Un bărbat care conducea un vehicul tip motostivuitor, fără permis, ba chiar a provocat un accident pe DN 22 (Râmnicu Sărat - Brăila), a fost trimis în fața instanței de judecată. Acesta a lovit un autoturism al cărui șofer a suferit leziuni destul de grave, însă apoi a plecat de la locul accidentului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.V. pentru săvârșirea infracțiunilor de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută de art. 338 Cod penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 Cod Penal.

În rechizitoriul în cauză s-a reținut faptul că la data de 16 decembrie 2016, ora 18.12, în timp ce conducea vehiculul tip motostivuitor care nu era prevăzut cu mijloace de iluminare și semnalizare corepunzătoare, pe drumul public DN 22 din județul Brăila, inculpatul P.V., care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a provocat un accident rutier. “Acesta s-a soldat cu vătămarea corporală a persoanei vătămate L.I. care în urma accidentului a suferit leziuni traumatice ce au necesitat 110 - 120 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, inculpatul a părăsit locul accidentului fără a avea încuviințarea organelor de poliție”, au stabilit procurorii.

Ulterior sesizării, lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la locul producerii accidentului și au constatat că evenimentul rutier s-a petrecut pe DN 22 și că la momentul respectiv afară era întuneric, zona fiind neiluminată, iar carosabilul uscat. Potrivit procurorului de caz, la fața locului a fost identificat autoturismul marca “Renault Fluence”, condus de persoana vătămată L.I. Șoferul era singurul ocupant al mașinii și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Persoana vătămată a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

După cum au stabilit procurorii, autoturismul avariat era staționat pe carosabil, cu partea din spate pe banda sensului către municipiul Brăila. S-a constatat că autovehiculul prezenta distrugeri majore la partea din față, iar din acest motiv nu a putut fi supus verificării tehnice. Pe carosabil, în zona din fața mașinii, erau împrăștiate mai multe fragmente din plastic, provenind de la subansamblele autoturismului.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului nu au putut fi identificate alte mijloace de probă care să ofere indicii relevante asupra modului de producere și cauzelor accidentului ori identificării celuilalt potențial autovehicul cu care autoturismul “Renault” ar fi intrat în coliziune.

Informațiile și datele obținute cu ocazia activităților efectuate de organele de poliție au condus la concluzia că persoana care a provocat accidentul a fost inculpatul P.V. “În contextul arătat, inculpatul P.V., fără permis de conducere, a avut reprezentarea certă a faptului că a fost implicat într-un accident de circulație, așa cum a și recunoscut în prezența apărătorului ales la primul contact cu organele judiciare, ulterior indicând și locul comiterii accidentului. Pentru că a realizat consecințele faptelor sale, și anume că ocupantul autoturismului putea suferi leziuni serioase, ținând cont de intensitatea impactului, s-a speriat și a decis să părăsească locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Pe parcursul cercetărilor, inculpatul a avut o atitudine nesinceră, nu a recunoscut și nu a regretat săvârșirea infracțiunilor”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Dosarul în cauză a fost trimis spre competentă soluționare către Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro