Mergi la conţinutul principal

Și Brăila s-a alăturat grevei din Poșta Română

* revendicările sindicaliștilor din Poșta Română sunt susținute și de câțiva angajați ai Poștei din Brăila, care s-au alăturat, ieri, grevei de avertisment de la nivel național * potrivit directorul OJP Brăila nu toate subunitățile au fost de acord cu această acțiune * * ”Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit!”, atrag atenția liderii de sindicate

 

 

 

Greva de avertisment din Poșta Română, organizată simultan în mai multe județe, a avut ieri susținători și la Brăila, însă doar în rândul factorilor poștali și nu în toate subunitățile, după cum susține conducerea Oficiului Județean de Poștă Brăila. În alte județe, în schimb, angajații au întrerupt lucrul timp de două ore, în intervalul 8.00-10.00, acțiuni care se vor repeta, în cazul în care revendicările sindicaliștilor nu vor fi luate în seamă, după cum amenință liderii de sindicate. Nemulțumirile din Poșta Română sunt legate în mare parte de salariile mult prea mici, peste două treimi din angajați fiind încadrați cu salarii minime pe economie, potrivit vicepreședintelui Blocului Național Sindical. ”Conducerea Poștei Române și directorul general Valentin Ștefan nu au fost niciodată interesați de negocierea colectivă! Valentin Ștefan nu și-a dorit încheierea unui contract colectiv de muncă cu rolul de a stabili pacea socială în cadrul companiei. Valentin Ștefan nu a participat la niciuna din sedințele de negociere colectivă, trimițând acolo persoane fără mandat. Negocierea colectivă la nivel de unitate este o obligație de la care nu se pot sustrage nici angajatorul, nici lucrătorii în toate formele lor de organizare!  Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română  distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, a declarat Mircea Burlacu, vicepreședintele Blocului Național Sindical.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor vizează o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române, dar și o majorare a sporurilor de loialitate cu 5-10%.

În replică, pe site-ul Poștei Române, reprezentanții companiei au ținut să precizeze că începând cu luna iunie a acestui an, salariile angajaților vor crește în medie cu 250 de lei, cu mențiunea că vor continua și cu alte creșteri salariale, însă fără alte detalii. Totodată, aceștia au amintit și despre procesul de modernizare al Poștei Române, investiții care se văd deja, de doi, trei ani, în multe județe, respectiv echipamente, autoturisme noi, calculatoare, imprimante, PDA-uri, mașini de numărat și sortat bani, benzi de sortare și noi sisteme IT.

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro