Mergi la conţinutul principal

Șeful NATO cere ajutorul Coreei de Sud pentru înarmarea Ucrainei

• Secretarul general NATO Jens Stoltenberg a făcut apel la Coreea de Sud să-și modifice politica de a nu exporta arme națiunilor aflate în conflict pentru a putea trimite direct arme în Ucraina, scrie CNN

"Mai mulți aliați NATO care aveau politica de a nu exporta arme în țări aflate în conflict și-au schimbat-o acum", a declarat Stoltenberg, dând ca exemplu Germania, Norvegia și candidata la aderarea în NATO Suedia.
"Când invazia pe scar
ă largă a avut loc, anul trecut, multe țări și-au schimbat politica pentru că au realizat că singura cale de a proteja democrația, de a ajuta Ucraina săștige și de a crea condițiile pentru o pace de lungă durată este să livreze sprijin militar", a spus Stoltenberg.
Germania
și SUA au aprobat, săptămâna trecută, livrarea de tancuri Leopard și Abrams în Ucraina.
Îns
ă unii experți spun că și tancul corean K2 Panther ar fi potrivit pentru armata ucraineană.
Coreea de Sud are o lege care interzice exportul direct de arme c
ătre țările aflate în conflict.
Anul trecut, în decembrie, îns
ă, SUA au anunțat că vor cumpăra 100.000 de proiectile de artilerie de la Coreea de Sud cu scopul de a le trimite în Ucraina.
De asemenea, Polonia a semnat un contract cu Coreea de Sud pentru achizi
ția de tancuri și avioane de vânătoare, intenția fiind de a înlocui armamentul donat Ucrainei.
Apelul c
ătre Coreea de Sud vine și în contextul în care SUA au acuzat Coreea de Nord că furninează armament grupul paramilitar Wagner care luptă pentru Rusia în Ucraina.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro