Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Șeful CJ Brăila nu își face mari speranțe privind PNDL 3

* având în vedere discuțiile apărute la Centru pe tema Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa a treia, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat sceptic că primarii din județul nostru vor primi foarte mulți bani * acesta a reamintit suma și numărul mare de proiecte finanțate prin PNDL 2 în timpul guvernării PSD, lansând o provocare către conducerea PNL Brăila să încerce să egaleze performanța din anii trecuți

 

Discuțiile de la Centru despre Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a treia nu l-au convins pe președintele CJ Brăila că primarii din județul nostru vor primi foarte mulți bani pentru proiectele pe care le au. Plecând de la ideea că există semnale că doar anumite primării vor primi finanțare, Chiriac a făcut comparația cu situația de la PNDL 2, când exista o guvernare PSD, reamintind că atunci județul nostru a primit o finanțare de 645.623.831 lei pentru 99 de proiecte. Președintele CJ Brăila s-a arătat sceptic că o asemenea performanță s-ar mai putea repeta în contextul actual, profitând de moment pentru a lansa o provocare către actuala conducere a PNL privind o eventuală negociere la Centru în contextul dat. Totuși, Chiriac a dorit să atragă atenția că în momentul adoptării bugetului național, județul Brăila a cam fost ignorat la București.

”Eu vă readuc aminte că la PNDL2 – și nu o spun cu titlu de glorie sau de a-mi face campanie... chiar nu mai contează în momentul de față și nici nu vreau -, Județul Brăila, fiecare UAT a avut cel puțin un proiect. (...) Oameni buni! Dacă reușește și conducerea actuală a PNL să facă același lucru pentru județ, atunci o să spun sărut-mâna. Dar revin încă o dată la buget. Au fost la putere. Nu a trecut nici măcar un amendament! Nu spun de cele ale primarilor PSD, ci de cele ale primarilor PNL. Singurul amendament, știți foarte bine că am tot discutat acest subiect în conferințele de presă, a fost al unui primar USR (n.r. – primarul comunei Măxineni, Ionuț Postolache) care a primit 9 miliarde lei vechi. Bani pe care nici acela nu poate să îi folosească pentru că Direcția de Sănătate Publică nu îi va da avizul pe proiect. Așa că Județul Brăila nu va absorbi nici un leu! Zero! Guvernul Zero! Guvernul Barat! Guvernul Superman! Guvernul... cum vreți voi să-i spuneți”, a conchis Chiriac.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii