Mergi la conţinutul principal

Șeful CJ Brăila critică prioritățile ISJ la începutul anului școlar

* președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat total nemulțumit de schimbările de directori făcute recent de Cătălin Canciu, odată revenit pe funcția de inspector școlar general * acesta a acuzat că astfel de mutări dovedesc foarte clar că liberalii sunt mai interesați de răzbunări, decât de bunăstarea elevilor * tot cu această ocazie, Chiriac și-a exprimat speranța că măsurile autorităților pentru combaterea pandemiei nu vor ”sabota” încă un an școlar prin varianta învățământului online

 

Șeful CJ Brăila, Francisk Chiriac, nu privește prea bine demiterile de directori făcute recent de inspectorul școlar general, Cătălin Canciu, la scurt timp după ce a revenit în funcție. Acesta a susținut, ieri, o conferință de presă după ședința ordinară a Consiliului, în care a afirmat că tocmai o astfel de abordare dovedește că liberalii brăileni sunt mai interesați de reglări de conturi și de răzbunări, decât de bunăstarea elevilor.

Școala a început într-un mare mister așa, pot să spun. Bine, greul a picat pe primari, care s-au ocupat de tot ce înseamnă organizarea primei zi de școală. Ca de fiecare dată. Se pare că Inspectoratul, în momentul de față, are alte preocupări: să schimbe directorii, să facă jonglerii. Se apropie 25 septembrie (n.r. - Congresul PNL) și trebuie să arate forța politică. Dar într-un sistem de învățământ nu ar trebui să existe așa ceva! Uitați că la ei se poate. La noi nu se putea... Au cu totul alte subiecte decât binele elevului brăilean. Ei sunt acum canalizați pe funcții, pe putere, de a se întoarce și de a se răzbuna pe tot felul de personaje care nu le-au fost lor după bunul plac. Tot spuneau că fac concursuri, că e pe bune... Se pare că au dat jos exact directorii care aveau performanțe școlare și care se ocupau așa cum trebuie de școală. Vom vedea ce se va întâmpla pe parcurs. Au o lună grea acum și așteaptă cu nerăbdare să se coboare «Superman» din ceruri și să vedem conducătorul lor suprem”, a declarat Chiriac, făcând aluzie la fotografiile pe care premierul Florin Cîțu le-a postat pe contul de Instagram, în care apare în ipostază de Superman.

Întrebat dacă a existat o colaborare între ISJ Brăila și Consiliul Județean privind reînceperea școlii, Chiriac a precizat că singurul lucru pe care a trebuit să îl semneze legat de noul an școlar a fost planul legat de măsurile luate în contextul pandemiei. Președintele CJ a profitat de moment pentru a-și exprima speranța că nu se va mai ajunge din nou la cursuri online.

”Inspectoratul școlar cred că ar trebui să «se consulte» la spital. Cu mine nu s-a consultat nimeni. Bine, e și foarte adevărat că școlile nu sunt în atributul președintelui Consiliului Județean, ci al primarilor. Mi-a trimis planul... ținând cont că acum nu avem nici prefect, că este un prefect interimar. Dar am semnat acel plan privind COVID-19 și stadiul în care sunt școlile. Toate sunt în scenariul 1. Adică Verde. Toți copiii vor merge la școală. Sperăm ca acest scenariu să rămână pe întreg anul școlar și să nu avem cazuri. Dar se pare că în țară numărul de cazuri este în creștere. Mi-aș dori ca toți copiii: școlari, preșcolari, gimnaziu, liceu, să meargă cu toții la școală. Este, cred, soluția cea mai bună, să nu mai piardă încă un an. Pentru că școala online nu se compară cu școala făcută în clasă, cu profesorii, cu învățătorul. Vă dau un singur exemplu: gândiți-vă la cei mici, care au intrat în clasa pregătitoare, care încep să scrie. Cum îi va învăță profesorul online să facă litere? E nebunie! O să stea părintele. Dar una este pregătirea didactică a unui învățător, a unui profesor și alta este pregătirea didactică a unui părinte. Va fi dramatic. Sperăm să rămână la școală copiii”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro