Mergi la conţinutul principal

Șefa DNA, susținută de stradă, în marile orașe. Manifestație de susținere și la Brăila

* Tudorel Toader a citit de pe foi acuzațiile pe care i le aduce Laurei Codruța Kovesi * ministrul a afirmat, printre altele, că șefa DNA a încălcat Constituția prin anchetarea OUG 13 și a hotărârilor de guvern privind trecerea lacului Belina de la statul român la Teldrum

 

Cererea de revocare a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție anunțată public în această seară de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a revoltat opinia publică. Imediat după terminarea conferinței de presă susținută de Toader, oamenii au început să se mobilizeze pe Facebook și au ieșit în stradă, pentru a-și manifesta susținerea față de șefa DNA, dar și pentru a cere demisia ministrului Justiției. La Brăila, în jur de 15 oameni s-au strâns în fața Prefecturii. Aceștia au afișat mesaje de susținere a Laurei Codruța Kovesi și au scandat „PSD, ciumea roșie”. De asemenea, au stabilit să iasă la protest și vineri seară.

În Capitală, sute de persoane s-au strâns în Piața Victoriei, unde au scandat „DNA să vină să vă ia!”, „Nu scăpați!”, „Tudorel, demisia!”, potrivit Digi24. Aceeași sursă menționează că și la Sibiu manifestanții s-au întâlnit în Piața Mare din oraș. La Iași, oamenii scandează „Tudorel, sluga model”, „Tudorel nu ești ieșean, marș la Dragnea-n Teleorman”, „DNA te vom apăra”. Protestatari s-au strâns și pe străzile din Cluj și Brașov.

Ministrul Justiție, Tudorel Toader, a declanșat procedura de revocare din funcție a șefei DNA. Acesta a anunțat, joi seară, că va trimite raportul pe care l-a realizat, însoțit de propunerea de revocare, către secția de procurori a CSM și către președintele României, Klaus Iohannis. Conferința de presă a durat peste o oră, timp în care Toader a citit de pe foi acuzațiile pe care i le aduce Laurei Codruța Kovesi. Ministrul a afirmat, printre altele, că șefa DNA a încălcat Constituția prin anchetarea OUG 13 și a hotărârilor de guvern privind trecerea lacului Belina de la statul român la Teldrum.

În replică, președintele Iohannis a pubicat pe Facebook un mesaj în care a readus în atenția opiniei publice susținerea sa față de DNA. „Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției, Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, este mesajul transmis de Iohannis.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro