Mergi la conţinutul principal

Școlile vor primi mai mulți bani în 2018

* costul standard per elev a crescut de la 3.740 lei/an la 4.413 lei/an

 

Guvernul alocă mai mulți bani pentru finanțarea școlilor, după ce costul standard pentru fiecare elev/preșcolar din învățământul preuniversitar de stat, particular și confesional acreditat, pentru anul 2018, crește de la 3.740 lei/an la 4.413 lei/an.

Finanțarea de bază a unei școli rezultă din multiplicarea costului standard per elev/preșcolar cu coeficienții specifici unității de învățământ preuniversitar și cu numărul de elevi.

Costul standard per elev/preșcolar se aplică pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora.

De asemenea, pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru fiecare elev/preșcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „Bunuri și servicii” crește de la 330 de lei la 355 de lei.

"Majorarea costului standard pentru fiecare elev/preșcolar are loc în condițiile creșterii salariilor în sistemul de învățământ", se precizează într-un comunicat de presă al Executivului.

Măsura creșterii costului standard per elev a fost adoptată de Guvern la finele anului trecut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro