Mergi la conţinutul principal

Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri”, 50 de ani de la înființare

La ceas aniversar, când s-au împlinit 50 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale Vasile Alecsandri”, cu mic, cu mare, foști și actuali elevi, dascăli de ieri și de azi, dar și părinți s-au reunit în activități care au pus în valoare nu numai profesionalismul didactic, preocuparea pentru școală și viitorul ei, ci și talentul elevilor atât din ciclul pimar, cât și din cel gimnazial, elevi dornici de manifestare, dovedind interes pentru diferite sfere de cunoaștere.

În săptămâna care a precedat ziua școlii, sărbătorită pe 30 ianuarie 2023, s-a derulat o serie de activități cu subiecte generice legate de viața și activitatea scriitorului, diplomatului, omului politic Vasile Alecsandri, cel al cărui nume școala îl poartă: prezentare de carte, realizare de colaje și picturi, medalioane literare, montaje literar-artistice, întâlniri cu preșcolarii grădinițelor arondate, concursuri școlare.

În același timp, Biblioteca Județeană “Panait Istrati”, găzduiește expoziția cu lucrări plastice ale elevilor, inspirate din pastelurile lui Alecsandri sau care surprind în tușe deosebite portretul bardului de la Mircești.

Luni, la ora 12.00, în sala de festivități a Muzeului Brăilei “Carol I”, ne-au onorat cu prezența: doamna viceprimar Doina Ciocan și domnul viceprimar Jantea Crican Alexandru, din partea Primăriei Municipiului Brăila, doamna inspector școlar general, prof. Elena Luminița Tudor, inspector pentru învățământ primar, prof. Carmen Ecaterina Bonciu, inspector coordonator al școlii, prof. Cocîrlea Elena, din partea Inspectoratului Școlar Județean Brăila. Alături ne-au fost și doamnele Cms. Simona Costescu, Sinsp. Laura Cercel și Cms. Florentina Țarălungă, din partea Biroului de Siguranță Școlară. În rândul invitaților s-au aflat și domnul Dragoș Neagu, director al Bibliotecii Județene Brăila, domnul prof. dr. Ștefan Aftodor, director al Centrului Județean de Excelență Brăila și reprezentanții Consiliului Local Municipal, doamna consilier Cornelia Neacșu și domnul consilier Ionel Alexandru.

S-a subliniat rolul școlii în educarea și formarea tinerilor, s-a pus accent pe promovarea valorilor democratice în rândul elevilor, precum și pe necesitatea de a educa tinerii în spiritul respectului și demnității.

Doamna director, prof. Alina-Adriana Tudor, a evidențiat misiunea noii generații de cadre didactice - punte între trecut și viitor – de a duce mai departe prestigiul școlii la nivel județean și național, prin promovarea educației de calitate la standarde europene. 50 de ani de Școală Gimnazială “Vasile Alecsandri înseamnă: profesionalism, respect, muncă în echipă, dedicație, performanță și educație ca la carte, a mai precizat managerul instituției.

Au fost decernate diplome de onoare invitaților, iar elevii școlii au prezentat un scurt moment artistic ce a cuprins suită de poezii și cântece din creația lui Vasile Alecsandri.

Pentru susținere și găzduire, mulțumim echipei Muzeului Brăilei “Carol I” reprezentată de domnul director Costin Croitoru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro