Mergi la conţinutul principal

Șapte tineri teologi au primit binecuvântarea pentru căsătorie

• le-au fost alături părinții, dar și cei care le vor fi părinți spirituali, potrivit tradiției creștine • binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul Dunării de Jos este o condiție pentru hirotonia întru slujirea de diacon sau de preot

 

Șapte tineri teologi, viitori preoți ai parohiilor de la Dunărea de Jos, au primit binecuvântare pentru căsătorie

„Pe 19 mai, șapte tineri teologi, împreună cu viitoarele soții, au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei. Evenimentul, devenit o tradiție în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a debutat în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Nicolae”, prin participarea viitorilor soți la slujba Sfintei Liturghii și apoi la Taina Sfântului Maslu”, precizează pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei. Printre cei șapte tineri absolvenți de Teologie, se află și un brăilean din orașul Ianca.

Alături de viitorii preoți au fost prezenți părinții acestora, ca unii care au contribuit fundamental la creșterea și educarea lor pentru a deveni buni creștini și oameni de nădejde ai societății. De asemenea, le-au fost alături cei care le vor deveni părinți spirituali și le vor fi călăuze, în calitate de nași, sfătuindu-i și îndrumându-i pe calea cea bună.

După slujba din biserică, întrunirea duhovnicească a continuat în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial. Acolo, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a citit Sfânta Evanghelie și a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu, pentru ajutorul și binecuvântarea tinerilor care urmează să-și întemeieze familii.

„În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre Taina Căsătoriei, ca început firesc al viitoarelor familii creștine, în general și familii preoțești, în special. Invitați să ia cuvântul, tinerii teologi au arătat că sunt conștienți de importanța binecuvântării lui Dumnezeu pentru temeluirea familiei și de slujirea la care sunt chemați în Biserică. La final, tinerii teologi au primit câteva daruri din partea Părintelui Arhiepiscop”, a mai precizat sursa citată.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor teologi, de către ierarh, este o condiție necesară pentru hirotonia întru slujirea de diacon sau de preot, potrivit credinței creștine de Răsărit.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro