Mergi la conţinutul principal

Șantierele Brăilei. Reabilitarea Liceului "Panait Cerna", pe ultima sută de metri

*"tur de forță" al primarului Marian Dragomir făcut luni, 20 iunie, pe șantierele aflate în desfășurare pe raza municipiului * reprezentanții constructorului sunt de părere că, până în luna august, lucrările de reabilitare a Liceului "Panait Cerna" vor fi finalizate * proiectul, în valoare de 5,2 milioane de lei, este implementat cu fonduri naționale

 

Lucrările de consolidare și reabilitare demarate, anul acesta, la Liceul Teoretic "Panait Cerna" Brăila sunt în grafic, reprezentanții constructorului fiind de părere că acestea vor fi finalizate cel târziu în luna august 2022.

Luni, 20 iunie, în cadrul unui adevărat "tur de forță" inițiat de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, edilul a avut o întâlnire cu reprezentanții constructorului, cu muncitorii aflați pe șantier dar și cu directorul Liceului Teoretic "Panait Cerna", Veronica Picuș, beneficiarul de fapt și de drept al lucrărilor de reabilitare. Însoțit de viceprimarul Doinița Ciocan, de șefi ai direcțiilor din Primăria Municipiului Brăila și de reprezentanți ai presei, Marian Dragomir a ajuns la șantierul de la Liceul Teoretic "Panait Cerna" la prânz, când, în ciuda temperaturilor ridicate, angajații executantului - SC "Stinmex" SRL Brăila - se aflau "pe baricade", efectuând diverse lucrări la interior. Unii aplicau tencuială la parterul clădirii, alții finisau pereții de la etaj, iar alții pregăteau materialele necesare. Scările exterioare, montate la sugestia ISU, destinate evacuării elevilor în caz de incendiu, sunt și ele pe poziție, iar reprezentantul constructorului, prezent pe șantier, s-a arătat cât se poate de optimist: "Avem 90% din totalul materialelor asigurate. Credem că, în 30 de zile, vom finaliza tot liceul. Cel târziu în luna august, lucrările vor fi terminate".

Primarul Marian Dragomir s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor de reabilitare a unității de învățământ brăilene, aflate în inima orașului și a promis că va reveni. De la "Panait Cerna", Dragomir a plecat să viziteze și alte mari șantiere aflate în derulare pe raza municipiului Brăila: șantierul de la Stadionul Progresul, de la Parcul Monument, parcările de pe Șoseaua Vizirului și de pe Șoseaua Buzăului, zona Vadul Schelei și zona Port-Grădina Publică (proiect "Regenerare Zone Urbane Degradate - Sector I"). 

Proiectul "Consolidare și reabilitare Corp A și B, Liceul Teoretic Panait Cerna, Municipiul Brăila", al cărui beneficiar este Primăria Municipiului Brăila, este implementat cu fonduri puse la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, în valoare de 5,2 milioane de lei, cu TVA (la valoarea materialelor de constrcuții din noiembrie 2021). Proiectantul lucrărilor de consolidare și reabilitare a Liceului Teoretic "Panait Cerna" este SC "Avimi Serv" SRL, iar executantul lucrărilor SC "Stinmex Cons" SRL Brăila, termenul de finalizare al acestora fiind decembrie 2022. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro