Mergi la conţinutul principal

Șantier deschis în Piața Traian

• au început, de ieri, lucrările de reabilitare a pavajului din scuarul central • plăcile de marmură vor fi înlocuite cu plăci de granit antiderapante și rezistente la îngheț/dezgheț • ulterior se va interveni și asupra trotuarelor laterale dar și asupra părții carosabile, prin turnarea unui nou covor asfaltic • termenul de finalizare oficial este luna martie 2024, însă primarul Marian Dragomir a anunțat că lucrările vor fi terminate în avans, în toamna anului în curs • investiția se ridică la 5,3 milioane de lei, iar lucrările sunt executate de firma "Micatis" SRL Brăila

 

Așa cum cotidianul nostru a anunțat recent, săptămâna aceasta s-a dat startul lucrărilor de reabilitare a pavajului din Piața Traian. Deocamdată se lucrează doar în scuarul central, dar se va interveni și pe trotuarele laterale. Peste tot se vor pune plăci de granit, în locul plăcilor de marmură, respectiv de beton care au fost montate în Piața Traian în urmă cu peste 40 de ani, mai exact în 1981, după cum a precizat, ieri, primarul Marian Dragomir, într-o postare pe pagina personală de Facebook. Plăcile de granit pentru acest proiect au fost aduse deja, de câteva săptămâni, la fața locului, aspect ce a putut fi remarcat de toți cei care au trecut prin zonă. Acestea au grosimea de 5 centimetri și suprafață antiderapantă, fiind rezistente la îngheț/dezgheț. Primarul a mai anunțat că vor fi montate și borduri de granit și că se va interveni și asupra părții carosabile, prin rașchetarea asfaltului vechi și turnarea unui covor asfaltic nou. În ceea ce privește vegetația, vor fi îndepărtate acele specii care fac mizerie în anumite perioade ale anului (corcodușii și aguzii), iar restul copacilor vor fi toaletați, prin îndepărtarea crengilor uscate. Primăria nu a decis încă dacă vor fi tăiați brazii mari de lângă ceasul-turn, care prin dimensiunile lor afectează monumentalitatea orologiului simbol al Brăilei. Nici teii de pe lateralul pieței nu vor fi tăiați acum, însă pe măsură ce aceștia se vor usca cu trecerea timpului, vor fi înlocuiți exclusiv cu salcâmi globulari, a mai precizat primarul Dragomir. Un alt element de noutate anunțat de edilul-șef este faptul că toți pomii din alveolele montate pe trotuarele laterale vor fi iluminați de la radăcină către coronament.

Termenul de finalizare a lucrărilor din Piața Traian este luna martie a anului viitor, însă Primăria trage nădejde, conform angajamentelor luate de constructor, că totul va fi gata anticipat, în toamna acestui an. Lucrările vor fi monitorizate de Muzeul Brăilei, iar dacă săpăturile vor scoate la iveală artefacte interesante lucrările vor fi sistate temporar până la descărcarea arheologică a terenului.

După cum v-am mai informat, constructor este  firma ”Micatis” SRL Brăila, care va executa lucrările contra sumei de 5.366.744 milioane de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro