Mergi la conţinutul principal

Șahiști din Tulcea, Galați și Brăila, prezenți la “Cupa Maritimo”

* clubul organizator, Micul Prinț, a acordat premii în bani, diplome, cupe și medalii, pe categorii de vârstă

 

După ce pe 16 ianuarie a organizat cu succes “Trofeul Maritimo” la șah rapid, în weekend-ul trecut, clubul Micul Prinț a derulat o altă acțiune importantă în plan șahis brăilean și anume “Cupa Maritimo” la șah clasic, o competiție la care au participat jucători de la cluburi din Tulcea, Galați și Brăila.

Clubul organizator a acordat premii în bani, diplome, cupe și medalii. 

Concursul face parte din calendarul competițional intern al CS Micul Prinț Brăila, grupare șahistă care pe data de 20 martie mai are programată și o competiție pe echipe între Brăila și Galați. Se va juca la 17 mese la toate categoriile de vârstă, copii, juniori și adulți.

În clasamentul general al turneului principal al “Cupei Maritimo”, la 14 ani, pe primul loc s-a clasat Alina Boureanu de la Logic Delta Tulcea, următoarele două locuri fiind ocupate în ordine de Mihai Cerviș rspectiv Andrei Duțu, de la Micul Prinț Brăila. Turneul secundar a fost câștigat de Mihai Radu. Reprezentanta clubului organizator, Larisa Rădulescu, s-a impus la categoria de vârstă 12 ani. Ea a fost urmată în clasament de Ovidiu Lupu (Șah Club Galați) și Costel Ciobotaru (CSM Galați).

Primele două locuri la categoria de vârstă 10 ani au fost adjudecate de  jucătorii legitimați la Micul Prinț și anume Victor Radu, respectiv Andrei Oprea, iar pe locul al treilea s-a clasat Alexandru Ioniță de la Șah Club Galați. La 8 ani, primul loc i-a revenit lui Andrei Simulesei (Șah Club Galați), iar la 7 ani Ioanei Avram (CSM Galați).

Clasamentul CIV 1001: 1. Ioan Ivan (Minerva Brăila), 2. Gabriel Ungureanu (Micul Prinț), 3. Cristina Cucu (Micul Prinț).

“A fost un turneu reușit cu jucători valoroși din Brăila, Tulcea și Galați. Am făcut toate demersurile la Federația Română de Șah ca acest turneu să fie omologat FIDE iar copii care au participat să aibe creșteri în rating și categorii sportive”, ne-a declarat Iulian Preda, președintele clubului Micul Prinț Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro