Mergi la conţinutul principal

Şos. Buzăului şi Calea Călăraşilor, asfaltate până la Crăciun

Lucrările de modernizare a carosabilului începute concomitent pe pe Şos. Buzăului şi Calea Călăraşilor intră într-un nou stadiu. După ce au "raşchetat" asfaltul de pe cele două artere rutiere, angajaţii "Tancrad" au început să pună un strat de binder, pregătind astfel turnarea noului covor asfaltic. Astfaltarea propriu-zisa va începe de duminică, dacă starea vremii o va permite.
Primarul Aurel Simionescu estimează că până la finele acestui an, se vor asfalta tronsoanele pe care au început lucrările. Deschiderea şantierului şi pe alte porţiuni ale celor două artere rutiere depinde de felul cum se va prezenta vremea.
"Dacă vremea va fi favorabilă, eu zic că până la Crăciun, pe cele două artere o să fie turnat asfaltul propriu zis", a declarat ieri, edilul-şef. După cum v-am mai informat, şantierul a fost deschis, în luna noiembrie, pe porţiunea de pe Şos. Buzăului cuprinsă între intersecţia cu Str. Chişinău şi Şoseaua de Centură, iar pe Calea Călăraşilor, s-a raşchetat asfaltul pe segmentul dintre benzinăria "Luk Oil" şi zona Ciocârlia. Pe aceste porţiuni speră Primăria să aştearnă un strat proaspăt de asfalt, până la finele acestei luni.
Reabilitarea celor două tronsoane cuprinse între Bariera Călăraşilor şi Şoseaua de Centură constă, în principal, în refacerea covorului asfaltic, înlocuirea bordurilor şi ridicarea la cotă a canalizărilor şi gurilor de scurgere, pe o lungime de 2,9 km pentru Calea Călăraşilor şi cam tot la fel pentru Şoseaua Buzăului. Investiţia pentru Şoseaua Buzăului va fi de 4,388 milioane lei (fără TVA), în timp ce pentru Calea Călăraşilor bugetul este un pic mai mare, deoarece aici este prevăzută şi realizarea a 3 sensuri giratorii: în dreptul Liceului de Construcţii, la intersecţia de la Kaufland şi la intersecţia cu Centură, preţul final de adjudecare fiind 5,267 milioane lei, fără TVA. Investiţia este acoperită în proporţie de 75% cu bani de la bugetul de stat şi 25% de la bugetul local.
Lucrările ar trebui finalizate până în primăvara lui 2015.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro