Mergi la conţinutul principal

Şoferul unui BMW cu numere false de înmatriculare, condamnat pentru trei infracţiuni

Sentinţă definitivă pentru tânărul iresponsabil implicat într-un accident rutier produs pe B-dul Cuza, în urmă cu doi ani.
Judecătoria Brăila şi Curtea de Apel Galaţi i-au aplicat, succesiv, inculpatului Elvis Tiutiu, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii (prevăzută de art. 115 alin. 1, lit. b Cod Penal) pe o perioadă de 6 luni. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii au obligat partea responsabilă civilmente Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii Bucureşti la plata sumei de 2.000 lei, cu titlu de daune morale către G. Andrei Cătălin, victima accidentului rutier provocat de Elvis de la Brăila.
Elvis Tiutiu a fost trimis în judecată anul trecut, după ce a fost pus sub acuzaţie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Infractorul fusese cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.
Potrivit anchetatorilor, în ziua de 20 aprilie 2014, Elvis Tiutiu se afla în vizită la mătuşa sa, Anica D., când s-a hotărât să se plimbe cu autoturismul acesteia, parcat în faţa casei. Inculpatul a sustras cheile din casa mătuşii, apoi a urcat la volanul autoturismului BMW cu numărul de înmatriculare bulgăresc CC 6614 CB. Adevărat pericol public, Elvis a condus BMW-ul pe strada Militară, apoi pe B-dul Alexandru Ioan Cuza, până la intersecţia cu strada Mihai Eminescu, unde a întors. În dreptul Colegiului Naţional Nicolae Bălcescu, a intrat în coliziune cu autoturismul Opel Astra cu numărul de înmatriculare BH-18-LCR, care era staţionat la semafor.
După impact, inculpatul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, lăsând BMW-ul şi rupând-o pur şi simplu la fugă.

BMW înmatriculat în Belgia, cu numere de Bulgaria

În jurul orei 18:00, dispeceratul Poliţiei Rutiere a fost sesizat în legătură cu producerea unui accident pe B-dul Cuza, oamenii legii fiind înştiinţaţi că şoferul uneia dintre maşinile implicate a părăsit locul faptei. La locul accidentului, a fost identificat autoturismul BMW ce fusese condus de Elvis Tiutiu, iar la trei metri în faţa acestuia autoturismul Opel Astra, cu numărul de înmatriculare BH-18-LCR, condus de Adrian G. În acelaşi autoturism, se aflau cumnata acestuia, Mirela G., precum şi fiul ei de 14 ani, Andrei-Cătălin, ce fusese rănit uşor în accident. Andrei a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale.
Poliţiştii au descoperit că autoturismul BMW nu avea dreptul să fie pus în circulaţie sau să fie condus pe drumurile publice din România, pentru că nu era înmatriculat în Bulgaria, deşi avea numere de înmatriculare bulgăreşti. Procurorul care s-a ocupat de caz precizează: "Autoturismul a fost înmatriculat în Regatul Belgiei începând cu data de 12.07.2012 până la data de 2.09.2013, când a fost radiat din evidenţe. Numărul de înmatriculare CC 6614 CB figurează atribuit de către autoritaţile bulgare unui autoturism Mazda". După accident, BMW-ul a fost ridicat de poliţişti şi lăsat în custodia Biroului Rutier, iar plăcuţele de înmatriculare au fost duse în Camera de corpuri delicte a IPJ, în vederea continuării cercetărilor.
A doua zi, Elvis Tiutiu s-a prezentat la sediul Poliţiei Rutiere însoţit de mama sa, care le-a spus poliţiştilor că odrasla fugise de la locul acidentului pentru că se speriase. Mătuşa inculpatului, Anica, a afirmat că a achiziţionat BMW-ul în anul 2013 de la o individ din Constanţa, "Şerban", pentru suma de 6.000 euro. Ea a precizat că i-a dat respectivului o copie de pe actul de identitate al ginerelui său, Ionuţ-Auraş Şaim, care era plecat în Luxemburg, primind în schimb actele maşinii şi o procură în limba bulgară.
"Martora a solicitat efectuarea de cercetări cu privire la persoana care i-a vândut maşina, «Şerban», pentru comiterea faptei de înşelăciune, întrucât nu a cunoscut că maşina nu era înmatriculată şi că numerele aplicate erau false. Ea s-a constituit parte civilă cu suma de 6.000 euro", precizează procurorul de caz.
Trebuie precizat faptul că în noiembrie 2013 (când Anica D. a cumpărat BMW-ul) Şaim era arestat în Luxemburg. Cercetările au fost disjunse pentru identificarea lui "Şerban" de la Constanţa şi clarificarea situaţiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro