Mergi la conţinutul principal
Crima de la Roşiori. Final de anchetă

Şi-a ucis fiul pentru o palmă de pământ

• Gheorghe Dimache a fost trimis în judecată pentru omor în condiţii de violenţă în familie • în seara zilei de 13 februarie a.c., ameţit de alcool, acesta i-a retezat fiului de 30 de ani carotida şi jugulara cu o singură lovitură de cuţit • crima s-a petrecut în prezenţa unui vecin, care încercase să liniştească spiritele • victima a pierdut 3,5 litri de sânge, după ce a fost lovită în gât • tragedia a pornit de la un teren de 30 de ari pe care fiul şi tatăl îl aveau în folosinţă

 

Anchetă finalizată “la foc automat” în dosarul crimei oribile de la Roşiori.

Procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Gheorghe Dimache, în vârstă de 55 de ani, domiciliat în comuna Roşiori, arestat pentru săvârşirea infracţiunii de omor în condiţii de violenţă în familie. În februarie a.c., Gheorghe Dimache l-a înjunghiat pe fiul său Constantin, de 30 de ani, în zona gâtului, secţionându-i artera carotidă dreapta şi vena jugulară internă, cu interesarea plămânului drept. Victima a decedat pe loc, până la sosirea ambulanţei. Personalul SAJ a efectuat manevre de resuscitare preţ de 45 de minute, însă a fost în zadar. La o oră şi 20 de minute de la crimă, tatăl ucigaş avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,67 mg/l.

 

Tatăl către fiul muribund: “Te-am omorât, du-te dracului!”

Gheorghe Dimache locuia împreună cu fiul său, Constantin, într-o gospodărie de pe strada Gladiolei din comuna Roşiori. Dimache tatăl era despărţit de mai bine de 20 de ani de soţie. El mai are două fete, care însă nu locuiau cu el. Singurul cu care împărţea gospodăria era fiul de 30 de ani, Constantin, zis “Costel” care, spun consătenii, era un băiat harnic şi la locul lui, cu toate că mai bea şi el, ca mai toţi locuitorii din mediul rural. De fapt, tatăl şi fiul beau cot la cot.

“Amândoi consumau alcool frecvent şi în cantităţi mari, iar pe fondul stării de ebrietate între ei aveau loc conflicte de mică importanţă, verbale, sau îmbrânceli”, precizează procurorul de caz. Numai că de la înjurături şi îmbrânceli, s-a ajuns la crimă.

În după-amiaza zilei de 13 februarie 2017, în jurul orei 17:30, Gheorghe Dimache se afla împreună cu fiul său Constantin pe terasa betonată din faţa casei, împreună cu vecinul lor, Cornel Hoisan. Tatăl şi fiul erau în stare de ebrietate. La ora 17:50, a izbucnit scandalul. Constantin i-a spus tatălui său că, în cursul anului agricol 2017, nu-i va mai ceda beneficiile (roadele) obţinute din exploatarea suprafeţei de 3.000 mp (30 de ari) pe care o deţineau împreună pe raza comunei Roşiori. Procurorul criminalist precizează:

“În aceste împrejurări, între inculpat şi victimă a izbucnit un conflict de mică intensitate, cei doi adresându-şi insulte şi ameninţări şi îmbrâncindu-se. Martorul s-a interpus între părţi, iar conflictul a încetat aparent, însă inculpatul a luat de pe masa de pe terasă un cuţit de 30 centimetri (având lama de 20 centimetri), i-a spus victimei “te omor!” şi i-a aplicat o lovitură în partea stângă a gâtului, de sus în jos, şi oblic, de la dreapta spre stânga. Martorul încă se afla între cei doi, cu spatele la victimă, astfel încât a fost lovit de încheietura mâinii inculpatului, peste umărul stâng, percepând lovitura ca fiind foarte puternică”.

Culmea, tatăl criminal a mai încercat să-l lovească o dată pe fiu, tot în gât, însă Hoisan l-a îmbrâncit în ultimul moment. Lama cuţitului mânuit de Gheorghe Dimache a atins doar bărbia victimei, în partea stângă.

Imediat după ce şi-a înjunghiat fiul, criminalul de la Roşiori i-a spus acestuia, cu duşmănie, “Te-am omorât, du-te dracului!”, apoi a aruncat arma crimei pe terasa betonată. Gheorghe Dimache s-a dus apoi în vecinătate, la sora sa Ionica, să-i povestească ce-a făcut şi cum şi-a omorât băiatul, vărsând sânge nevinovat.

În urma sa, Constantin îşi trăia ultimele secunde din viaţă. Victima i-a spus lui Hoisan să cheme o ambulanţă, după care s-a prăbuşit pe terasă, pierzându-şi cunoştinţa.

 

Crimă comisă la beţie

La scurt timp, la locul tragediei s-a prezentat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, care a constatat decesul victimei. Au fost efectuate manevre de resuscitare, potrivit procedurii, însă tânărul din Roşiori n-a putut fi readus la viaţă. La faţa locului au sosit şi poliţiştii, care l-au depistat pe Gheorghe Dimache şi l-au testat cu aparatul etilotest. La o oră şi aproape 20 de minute de la crimă, asasinul avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,67 mg/l.

“Din Raportul medico-legal de necropsie rezultă că victima a suferit o plagă înjunghiată cervico-toracică stângă cu secţionarea parţială a arterei carotide drepte, secţionarea completă a venei jugulare interne drepte şi interesarea vârfului plămânului drept cu hemotorax drept masiv (3,5 litri de sânge) - leziuni care au condus la moartea victimei (...) Audiat fiind, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor descrise anterior”, preciza procurorul de caz la finalizarea cercetărilor.

Reţinut pe data de 14 februarie 2017, Gheorghe Dimache, bărbatul din Roşiori care şi-a omorât fiul cu o singură lovitură de cuţit, a fost arestat preventiv a doua zi, sub acuzaţia de omor în condiţii de violenţă în familie. “Inculpatul a săvârşit fapta asupra propriului fiu, atitudinea sa dovedind nu numai dispreţ pentru normele de convieţuire socială ce ocrotesc viaţa şi integritatea persoanei, ci, mai grav, dispreţul faţă de legăturile ce ar trebui să existe în interiorul unei familii”, preciza procurorul criminalist în momentul sesizării instanţei de judecată, pentru arestarea criminalului.

Dosarul crimei de la Roşiori a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro