* acest lucru a dus la blocaje în trafic şi la proteste din partea şoferilor * abia ieri, muncitorii CUP "Dunărea" au sosit la faţa locului, pentru a rezolva problema aşa cum se cuvine
Supărat că vibraţiile produse de un planşeu de beton fixat necorespunzător deasupra unui cămin de canalizare îi afectează pereţii locuinţei, dar şi din cauză că autorităţile locale nu îşi dau interesul pentru a rezolva problema, un locatar al străzii Comuna din Paris a decis să îşi facă singur dreptate. Omul a aşezat şase cauciucuri de camion deasupra căminului respectiv, obligând astfel şoferii să ocolească planşeul şi scăpând astfel de zgomot şi de trepidaţii. Partea proastă e că grămada de cauciucuri afecta serios circulaţia autoturismelor, mai ales la orele de vârf, când se formau adevărate ambuteiaje în zonă, respectiv la intersecţia Str. Comuna din Paris cu Str. Deva. Şoferii au suportat această situaţie săptămâni întregi. Abia ieri, o echipă de muncitori ai Companiei de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila a venit la faţa locului, pentru a fixa planşeul corespunzător şi a rezolva definitiv situaţia.
La prima vedere, pare a fi de condamnat atitudinea locatarului, care a "trântit" maldărul de cauciucuri în mijlocul străzii, fără a ţine cont de blocajele provocate în trafic. Dacă privim lucrurile mai atent, observăm, totuşi, că omul a fost forţat, practic, să ia atitudine, de indiferenţa şi treaba făcută prost de cei responsabili cu rezolvarea acestui tip de probleme.
Practic, necazurile au pornit de la faptul că planşeul de beton de deasupra căminului de canalizare nu era bine fixat şi, în plus, nici nu era poziţionat la nivelul asfaltului. Din această cauză, de fiecare dată când maşinile de mare tonaj treceau peste el, se produceau acele vibraţii ce afectau fundaţiile şi pereţii locuinţelor din jur. Nu trebuie neglijat faptul că, de foarte multe ori, şoferii, atât cei ce conduc autoturisme cât şi cei de la volanul camioanelor, circulă pe strada în cauză cu viteză mult peste cea admisă legal! Deranjaţi atât de zgomot cât mai ales de vibraţiile ce le puneau în pericol casele, locatarii au sesizat Primăria, care la rândul ei a solicitat CUP "Dunărea" să rezolve problema. Muncitorii trimişi la faţa locului de CUP "Dunărea" au făcut, însă, treabă de mântuială, iar problema a persistat. Abia după ce au fost puse cauciucurile în drum şi au început să apară plângeri şi din partea şoferilor, a fost trimisă o echipă care să facă o reparaţie corespunzătoare. Ieri, muncitorii au decupat asfaltul în jurul planşeului şi au turnat beton, pentru ca să nu se mai producă trepidaţii. Directorul tehnic al CUP "Dunărea", Constantin Toma, a admis faptul că primele încercări de a fixa planşeul în cauză s-au făcut mai "din economie". "S-au încercat metode mai puţin costisitoare, prin introducerea unor materiale, în scopul împănării planşeului. Acestea n-au rezistat, din cauza traficului intens, iar trepidaţiile s-au produs în continuare. Acum se procedează la turnarea unei centuri de beton, pentru ca planşeul să fie fixat cât mai bine. E important ca betonul acesta să nu fie deranjat, o zi, două, ca să nu mai apară surprize din nou. Din acest motiv, o să ţinem acele cauciucuri pe poziţie, astfel încât canalizarea respectivă să fie ocolită de şoferi, până când betonul se întăreşte bine", ne-a declarat directorul Toma.