Mergi la conţinutul principal

Şi-a ţepuit angajatorul cu aproape 40.000 de lei

* în unele cazuri, ea a fost ajutată de o altă femeie * ca şi cum contractele falsificate nu ar fi fost de ajuns, escroaca şi-a rugat câţiva cunoscuţi să facă împrumuturi în numele ei, păcălindu-i că va plăti ea ratele

O brăileancă a tras o ţeapă de aproximativ 40.000 de lei societăţii comerciale "Provident Financial România", filiala Brăila. Mai precis, femeia, ajutată în unele cazuri de un complice, a obţinut în decurs de un an mai multe împrumuturi, folosindu-se de datele clienţilor din baza de date a societăţii. Totodată, escroaca a rugat mai multe persoane pe care le cunoştea să facă împrumuturi în numele ei, păcălindu-le ca va plăti ea ratele, lucru care, evident, nu s-a întâmplat.
Întreaga operaţiune a fost dată în vileag când poliţiştii au pornit cercetările, în urma unor plângeri penale făcute de către "Provident" şi de către unul dintre păgubiţi. Astfel, în luna august 2009, societatea a înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila o plângere penală împotriva Lilianei C. (37 de ani) care, în calitate de agent al societăţii, a încheiat în fals mai multe contracte fictive, ocazie cu care a produs un prejudiciu în sumă totală de 38.603 lei.
Pe 25 ianuarie 2010, Marian V. a depus la Poliţie o plângere penală împotriva aceleiaşi femei, sesizând că aceasta, în calitate de agent al SC "Provident", a încheiat în numele său un contract de credit în urma căruia şi-a însuşit banii obţinuţi, fapt pentru care a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal, cu suma de 2.000 de lei. Cele două plângeri s-au conexat, iar în urma cercetărilor efectuate s-a făcut lumină în acest caz.
Astfel, anchetatorii au demonstrat că în perioada iulie 2008 - martie 2009, Liliana C., în calitate de agent al "Provident", a întocmit nu mai puţin de 17 contracte de credit fictive, folosindu-se de datele clienţilor deja existenţi în bazele de date ale societăţii, însuşindu-şi fără drept mare parte din sumele de bani obţinute prin acele contracte. În unele cazuri, ea a fost ajutată de Tincuţa G. (47 de ani), cu care a şi împărţit banii. Mai clar, în 4 din cele 17 cazuri, Liliana a lucrat în complicitate cu Tincuţa G., obţinând 6.950 lei. În unul din aceste cazuri, victima a fost chiar una dintre colegele Lilianei de la "Provident", pe care a păcălit-o să facă un împrumut de 1.750 de lei, promiţând că va plăti ea ratele.
În celelalte 13 cazuri Liliana a lucrat singură. Ea nu a aplicat însă aceeaşi metodă peste tot. Astfel, dacă în 8 cazuri femeia a întocmit contracte false pe numele unor clienţi existenţi, în alte două ea pur şi simplu a "uitat" să depună la firmă ratele pe care clienţii le înapoiaseră în avans. În alte 3 cazuri, Liliana şi-a înduplecat 3 cunoştinţe să se împrumute pentru ea sume destul de mari de bani, sub promisiunea că ea va achita ratele, lucru care nu s-a întâmplat.
În timpul cercetării penale, Liliana C. şi-a recunoscut faptele, spre deosebire de complicea ei, care a susţinut că e nevinovată. Într-un final, procurorii au decis trimiterea Lilianei C. în judecată pentru delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi a Tincuţei G. pentru complicitate la delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro